Na pismo predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, kojim je čelnik najjače oporbene stranke zatražio sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem, iz SDP-a su, svađalačkim tonom, odbili prijedlog.

Krenuli su s posuđenim Mercedesom koji je predsjednik HDZ-a nedavno vozio.

-Ovih dana u medijima pratimo da gospodin Karamarko očito vozi novi Mercedes, pa neka s autom za koji smatra da ga ne dovodi u sukob interesa, napokon dođe i na posao u Hrvatski sabor - stoji u priopćenju SDP-a.

Odbijajući razgovor, iz SDP-a su poručili da se "razgovori odvijaju i pred očima nacije".

-Hrvatske su institucije mjesto za razgovor u skladu s Ustavom i zakonima naše države, jer se tamo razgovori odvijaju i pred očima nacije, pa makar pričali i o Karamarkovoj glavnoj temi prolasku kroz dolinu suza ili o njegovom nedavno objavljenom antikomunističkom manifestu - poručili su iz SDP-a.

S ciljem zatvaranja afere Miljenić, ponovo su podsjetili na navodno nezakonito zapošljavanje u SOA-i.

-Tema je više nego dovoljno za razgovor, posebice u Saboru. Ovih nas je dana upravo gospodin Karamarko podsjetio i na zaključke saborskog Odbora za nacionalu sigurnost i da je to državno tijelo ustvrdilo da je Tomislav Karamarko kao šef obavještajne agencije SOA nezakonito zapošljavao svoje kadrove i prezimenjake na jedan dan u obavještajnu agenciju, pa mimo javnog natječaja, u državnu upravu - kaže se u priopćenju.

Na koncu su podsjetili na raniji Milanovićev prijedlog o "televizijskoj debati".

-Od gospodina Milanovića i dalje ostaje otvoren davno upućen poziv gospodinu Karamarku na javnu televizijsku debatu o svim ozbiljnim problemima o kojima želi razgovarati - zaključuje se u priopćenju.

 

R.H.