Nakon što je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio da će ga u tužbi protiv Josipa Manolića, zbog konstrukcija o navodnoj suradnji s UDBA-om, zastupati odvjetnik Veljko Miljević, Josip Manolić se također intenzivno priprema za sudski spor.

Sudeći prema pisanju Nacionala, nekadašnji šef bjelovarske OZNA-e trenutno je u fazi odabira odvjetnika. Manolić bi želio da ga u postupku koji će protiv njega biti pokrenut zastupa odvjetnik Anto Nobilo.       

Međutim, kako je Nobilo prezauzet postupkom u Munchenu, gdje brani nekadašnjeg šefa UDBA-e Josipa Perkovića u predmetu vezanom za ubojstvo Stjepana Đureković, teško je vjerovati da će se Manolićeve želje i ostvariti, navode insiderski krugovi.

Zbog cijelog niza zastupanja osoba iz nekadašnjeg jugoslavenskog represivnog aparata, Nobilo je u kuloarima već prozvan "đavoljim", odnosno "udbinim" odvjetnikom.

Podsjetimo, hrvatski iseljenik u Parizu, Marin Tomulić, koji je od 1990. godine u prijateljskim je odnosima s Josipom Manolićem, nedavno je izjavio kako je Manolić u obračune s Karamarkom krenuo nakon razgovora s odvjetnikom Antom Nobilom, koji mu je ponudio glavnu ulogu u njemačkim i hrvatskim časopisima.

 

M.M.