Ivo Josipović, u prekodrinskoj domovini zvan “Bledi”, viknu: “Pomozi Bog!”, a oni mu odgovoriše: “Pupovac ti pomogao!”. Tada je Ivo shvatio “gde vetar duva” i odlučio zakopati ratnu, ne sjekiru, nego “čakiju”, te se pridružiti “etnobiznismenu” (pišemo li po Vuku) Pupovcu.

Svijetu se šalje poruka da dvije manjine, koje su, sukladno svojoj manjinskoj naravi u hrvatskom etnosu, manjinski (!) stradale tijekom Drugog svjetskog rata, ne žele s „ustaškim“ državnim vrhom komemorirati žrtve radnog logora (!) Jasenovac. No, svijet nezna, kao ni šira hrvatska javnost, da te dvije manjine, odnosno njihovi samoprozvani predstavnici, ne predstavljaju te manjine niti su okupljene oko ideje izražavanja počasti svim žrtvama.

Stoga „urbi et orbi“ treba obznaniti da su Milorad Pupovac, Ognjen Kraus i „Goldštajn“ okupljeni i vjeruju isključivo u neprežaljenog „najvećeg sina svih naroda i narodnosti“, nedostižnog bravara i nasmiješenog ubojicu Josipa Broza, koji je nadimak Tito dobio prema ruskom pištolju kojim je ubijao drugove po Španjolskoj. Izraelska se veleposlanica pridružila ovim titoistima pod pritiskom Zuroffa koji je „mutatis mutandis“ izraelska vrst teršeliča ili pusića, no njezin grijeh prema židovskoj manjini, odnosno izraelskom narodu jer neznanje ne opravdava.

Pupovac ne predstavlja srpsku manjinu i interese već isključivo interese Srbijanaca, dakle politiku štetnu po hrvatsku državu i njezin narod te je opet odlučio iskoristiti mrtve u svoje podle bizantinske spletke. Zanimljvi su t. zv. „Židovi“ Goldstein i Kraus, dakle dvojac koji je odbio i spriječio obnovu zagrebačke sinagoge, samo kako bi mogli „ustašama“ nabijati na nos rušenje sinagoge, koja je zapravo srušena od „antifašističke“, partizanske ruke. Posljednji Židov koji je bio toliko privržen socijalističkoj ideji ujedinjenja proletera svih zemalja je bio Karl Marx, stoga možemo reći da su Kraus i Goldstein dostojni njegove brade.

Ipak, vjerni titoisti bi se trebali zapitati zašto njihov „božanski“ Tito nikad nije posjetio Jasenovac? Pazite, stratište u kojem je stradalo na milijarde Srba od zle ustaške ruke, pa "Najveći Sin" nije došao nikad posjetiti i odati počast tim žrtvama?! Odgovor – jer je Tito znao što je bio Jasenovac – hrpa boljševičkih izmišljotina i jugoslavenski logor za nepodobne i nepoćudne.

Nervoza vlada među redovima tih „manjina“ jer znaju da se bliži kraj višedesetljetnim lažima i mitovima; Pupovčeva politička smrt se nazire jer nisu svi Srbi Srbijanci, već državotvorna manjine domovine Hrvatske. Jedino što će Pupovcu uskoro preostati je bojkot boravka u Republici Hrvatskoj. Židovi po zanimanju, Kraus i Goldstein nisu pravi Židovi, jer židovstvo podrazumijeva vjeru u Boga, a oni vjeruju samo u srp i čekić te nasmiješenog diktatora, a njihov je veliki vođa već „izbačen“ s Pantovčaka, a uskoro će i svi njegovi poklonici biti izbačeni iz hrvatskog medijskog, upravnog i inog prostora.

>>"Ustaške zmije", nacionalizirani stanovi i život s antisemitskim stricem

Što se tiče Ive Josipovića, meni bi na njegovom mjestu bilo neugodno biti na istom mjestu gdje se Židovi poklanjaju židovskim žrtvama; naime, Nijemci su zapalili riječku sinagogu, za koju se govorilo da je bila jedna od najljepših u Europi, no tek su je partizani razrušili (jer je Beograd odlučio da se ne će obnavljati), pa je onda kamenje iz te ruševne sinagoge Josipovićev stric iskoristio kako bi sagradio nekoliko vila. Dakle, i Josipović ima razloga – za nervozu – iako također vjeran Josipu Brozu.

 

Mila Marušić