Božo Petrov, potpredsjednik Vlade, obratio se medijima u Metkoviću, istaknuvši kako ne zna zašto je definiran remetilačkim faktorom ali je spreman dati ostavku ako je to uvjet da Hrvatska krene naprijed.

-To su bili spinovi. Most i dalje inzistira na ostavci gospodina Karamarka zbog njegove osobne odgovornosti. Ne znam zašto sam definiran remetilačkim faktorom. Znam da sam pred sobom, građanima i Bogom čist. Ako je uvjet da RH krene u bolju budućnost, ja ću to prihvatiti. Ne smatram da postoji jedna pozicija ispred domovine, ako je to cijena, ja ću je platiti. Most će donijeti konačnu odluku. Ono što se nadam, da će ovakav standard koji postavlja Most biti standard u hrvatskoj politici jednog dana i da ćemo znati razliku između dobrog i lošeg - rekao je Petrov u izjavi.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Tihomir Orešković održao je danas tiskovnu konferenciju te pozvao Tomislava Karamarka i Božu Petrova da se povuku sa svojih dužnosti kao bi Vlada nastavila sa započetim reformama.

-Odnosi između g. Karamarka i Petrova postali su preveliki teret za ovu Vladu i Hrvatsku. Uložio sam veliki napor da se njihovi odnosi poprave, ali to nije bilo moguće. Pozivam g. Petrova i Karamarka da se povuku jer bi to bilo u nacionalnom interesu kako bi ova Vlada mogla nastaviti reforme čiji se rezultati već vide - rekao je Orešković u svojem obraćanju javnosti.

 

M.M.