Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuo je prvostupanjsku presudu Branimiru Glavašu i ostalima u slučajevima "Garaža" i "Selotejp" i od zagrebačkog Županijskog suda zatražio novo suđenje.

U rješenju objavljenom u četvrtak poslijepodne na internetskoj stranici Vrhovnog suda stoji da su prihvaćene žalbe Branimira Glavaša i ostalih optuženika te da se ukida prvostupanjska presuda u cijelosti i predmet upućuje prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje i odluku.

-Vrlo sam zadovoljan što je prvostupanjska presuda iz 2009., kojom sam bio presuđen na deset godina zatvora ukinuta, i to u cijelosti, a ne samo pojedini segmenti, što stvara vrlo realne šanse i  osnove da pravosudni proces završi pozitivno kada dođe do ponavljanja prvostupanjskog postupka - izjavio je tim povodom Branimir Glavaš.

Za odvjetnika Veljak Miljevića odluka Vrhovnog suda nije iznenađujuća.

-Takvu odluku sam i očekivao za mene nema ni jedan posto iznenađenja. Može se svašta izvan prava dešavati, ali nakon te odluke za mene nije bilo dvojbe kakva mora biti odluka Vrhovnog suda. Samo smo dugo čekali sjednicu, a sada nakon sjednice smo pričekali nešto, ali ne neuobičajeno dugo - kazao je odvjetnik Branimira Glavaša, Veljko Miljević.

Podsjetimo, prvu pravomoćnu presudu Vrhovnog suda Glavašu od osam godina zatvora, na temelju koje je služio zatvorsku kaznu u Mostaru s koje je pušten na privremeni otpust, Ustavni sud ukinuo je na samom početku 2015.

M.M.