Medijski otpor restauraciji komunizma i srpsko-hrvatskoj Vladi Zorana Milanovića dali su samo neki portali i nekolicina političkih emisija na tzv. lokalnim televizijama – među njima svakako je i „Bujica“ s voditeljem Velimirom Bujancem koja je u posljednjih nekoliko godina postala brend slobodne hrvatske državotvorne misli.

Novinari svih ostalih medija, uključujući i HRT, posljednjih su godina  djelovali kao aktivisti SDP-a, otvoreno podržavajući i još uvijek podržavaju SDP i njene političke planove da Republiku Hrvatsku vrate u okrilje tzv. regijona, a u Hrvatskoj uspostavi potpunu vladavinu komunističke zlatne mladeži i YUTA-e, nekakav hibridni neoloberalni socijalizam u kome će Partija imati „vodeću ulogu“.

Kad istina o političkoj situaciji u Hrvatskoj nije imala pristup javnosti preko tzv. velikih tv kuća, emisija „Bujica“ Osječke televizije omogućavala je da istina progovori i zasluge njenog voditelja i urednika, Velimira Bujanca, velike su i neizbrisive.

Ako Andrej Plenković doista želi(?) javni politički duel sa Zoranom Milanovićem, ondaje se to može dogoditi jedino u emisiji „Bujica“. Na taj bi način odao priznanje naporima te emisije da se istina o stanju u Hrvatskoj objavi „urbi et orbi“ i razotkriju antihrvatske radnje i potezi. Ako takav duel Andrej Plenković održi na jednoj od „velikih“ televizija, na kojima opcija za suverenu Republiku Hrvatsku još ni danas nema pristupa, bolja vremena nisu stigla i nema ih. Onda je sve to samo besmislena politička farsa, još jedno premazivanje stare komunističke hrđe, onda predsjednik HDZ-a može održati duel sa zrcalom, ili s istim zrcalom to može učiniti predsjednik SDP-a, Zoran Milanović. Nema razlike i razlog da se sučeljavanje uopće dogodi.

Politički duel sa Zoranom Milanovićem je nepotreban, to je samo točenje pogonskog goriva u njegov prazan politički spremnik. Njegove političke opcije su sužene, budućnost kratka: Briselski birokrati i njihove gazde odlučili su se ipak za jednog drugog „briselca“ umjesto Zorana Milanovića; njihov izbor je Tonino Picula, i to čim Zoran Milanović izgubi ove izvanredne parlamentarne izbore.

Nije li politički tandem Plenković-Picula već nešto malo isprobavan i u EU parlamentu ali i nekim vanjskopolitičkim aktivnostima?

Dakle razgovarati, raspravljati i javno polemizirati sa Zoranom Milanovićem je nepotrebno i politički besmisleno. Milanović je već sad politički gubitnik, što će još vidljivije postati nakon za sutra najavljene presude Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču. Kao takvom, treba mu dati i adekvatan politički tretman - na njegove prijedloge odmahnuti rukom.

 

L. C.