Ministar kulture, Zlatko Hasanbegović, reagirajući na izjave Milorada Pupovca, istaknuo je da Pupovac neće kadrirati buduću vladu HDZ-a i Mosta.

-Iza vlade Andreja Plenkovića stajat će saborska većina sa ili bez tri mandata gospodina Pupovca - istaknuo je Zlatko Hasanbegović komentirajući izjave Milorada Pupovca.

Podsjetio je da su rezultati izbora pokazali da birači nemaju ništa protiv njega kao ministra.

-Zadovoljan sam rezultatima izbora, Hrvatska demokratska zajednica je najjača središnja stranka i Vlada će se formirati, i to će biti Vlada Mosta i HDZ-a, a o kadrovskim rješenjima još se nije razgovaralo, ali je činjenica da su birači HDZ-a prepoznali moj rad i oni očigledno nemaju ništa protiv toga da i dalje budem ministar kulture - kazao je Hasanbegović za Braniteljski portal.

Nije se želio izjasniti o tome vidi li sebe u fotelji ministra u vladi u kojoj bi eventualno sjedio i Pupovac.

-Ne bih o tome govorio, uistinu mi to još nije poznato, to će se na vrijeme znati. Ovaj sporazum Mosta i HDZ-a ima dovoljno mandata, ali svi zastupnici nacionalnih manjina pozvani su na suradnju. Nisam siguran koji su to uvjeti koje Pupovac postavlja, ali siguran sam da on definitivno ne može kadrovirati buduću hrvatsku Vladu - zaključio je Hasanbegović.

Podsjetimo, Pupovac je u izjavi za N1 izjavio da SDSS neće podržati vladu u kojoj sjedi Hasanbegović.

-Zlatko Hasanbegović je antipod Plenkoviću. On je ono po čemu je Hrvatska bila negativno slikana u EU i svijetu. Ono po čemu je ružičasto slikana – to je Plenković. Mi ne možemo podržati nekoga tko će zastupati revizionističke stavove. Sigurno nećemo podržati vladu u kojoj sjedi Hasanbegović - istaknuo je Pupovac.

 

M.M.