Bivši potpredsjednik HDZ-a Andriju Hebranga, gostujući u Pressingu N1 televizije, izjavio je kako je Zoran Milanović došao na vlast zahvaljujući potezima Jadranke Kosor.

-Najveća nam je kriza bila u doba Jadranke Kosor, tada je dignuta optužnica protiv stranke. To je očito bio politički potez, to sam uvijek govorio, i nismo odgovorili na njega kako treba. Greška je bila u tome što smo optužnicu prihvatili bez kritike. Trebali smo se dići na noge i reći da je optužnica protiv nekih osoba bila politička, ustati protiv toga. Ja sam tad to tražio, ali je Kosor odlučila da ne, i da svi moraju polagati račune. Ja sam rekao - da pravne, ali ne političke izbore. Mi smo tada katastrofalno izgubili izbore - podsjeća Hebrang.

Kaže da je Milanović nesretna epizoda hrvatske politike, da je pobijedio samo jer je tada na čelu HDZ-a bila Jadranka Kosor. Zamjera joj što nije izabrana za predsjednicu, nego je postavljena.

-Drugo, ona HDZ nikad nije osjetila. Ušla je u njega kad je rat prošao. Nije doživjela transformaciju. Treće, dozvolila je da se stranka osudi bez ikakvog otpora - istaknuo je Hebrang.

 

M.M.