Martina Dalić, aktualna ministrica gospodarstva i bivša ministrica financija za vrijeme vlade Jadranke Kosor donirala je uoči prošlogodišnjih izbora stranku Pametno s 4000 kuna, piše N1.

Sada joj na toj donaciju otvoreno zamjeraju članovi i simpatizeri HDZ-a. Do informacije se došlo tako da je jedna HDZ-ovka na svome Facebooku objavila izvadak iz izvješća o primljenim donacijama za financiranje izborne promidžbe, piše N1.

 - Martina Dalić - ministrica gospodarstva, donatorica stranke Pametno! Odabrao Andrej Plenković! - napisala je i poručila kolegama koji se slažu s njom, a ne službenom politikom stranke da ne izlaze iz HDZ-a:

 - Ne izlazite iz HDZ-a. Oni to hoće. Reći će da su 'ekstremnu desnicu' potjerali. HDZ je više naš nego njihov. Ne dajte im gušta da im bude komforno. Okrenimo pilu naopako. Ne mogu nas sve potjerati - napisala je dotična.

Prozvana ministrica Dalić na upit novinara N1 nije željela komentirati prigovore na svoj račun, Ivica Puljak iz Pametnog je potvrdio da je ministrica Martina Dalić uistinu dali donaciju njihovoj stranci.

 

M.M.