U vukovarsku policiju priveden je 19-godišnjak kojeg se sumnjiči za postavljanje morbidnih naljepnica na kojima je ispisano "Serbian family tree" sa slikom stabla na kojem vise ljudi.

Vukovarsko - srijemska policija izvijestila je kako je u tijeku kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje da je tijekom noći s četvrtka na petak 23. na 24. veljače u Vukovaru na nadstrešnici autobusnog stajališta na Trpinjskoj cesti zalijepio nekoliko naljepnica neprimjerenog sadržaja.

-Po okončanju kriminalističkog istraživanja znat će se sve okolnosti ovog događaja - navodi policija te dodaje da je napravljen očevid te da je cijeli slučaj proslijeđen Državnom odvjetništvu.

Iz Demokratskog saveza Srba poručuju kako je riječ o pojavi koja je za pripadnike srpske zajednice jedna u nizu zabrinjavajućih i nikako ne daje nadu u poboljšanje njihova položaja.

-Ovo je samo jedna od sličnih pojava posljednjih godina koju plasiraju nazadne snage koje očigledno smatraju da takvo što ima i dalje pogodno tlo i da će naići na simpatiju i pokloništvo kod mnogih - izvijestili su iz Demokratskog saveza Srba.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić osudio je ovaj incident putem statusa objavljenog na društvenim mrežama.

 -Ovo nije Hrvatska! Ovaj bahati primitivizam u svojoj suštini je izraz kukavičluka i svega što nema nikakve veze sa Hrvatskom i Domoljubljem! Pogotovo nema nikakve veze sa Vukovarom i Vukovarcima! - objavio je na svome Facebook profilu ministar Orepić dodajući kako je "krajnje vrijeme da se svi suprotstavimo ovom ljudskom jadu".

-Svima onima koji toleriraju ovakove ispade u svojoj životnoj sredini poručio bih da štite one koji Hrvatskoj čine veće zlo od svojevremenih četničkih hordi!... Ovo nije Hrvatska! - naveo je Orepić.

Na incident se osvrnuo i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. 

-Naljepnice ovakvog sadržaja su neprihvatljive, predstavljaju uvredu mene kao gradonačelnika Vukovara, ali i svih građana. Živimo i trudimo se živjeti jedan drugačiji život i stvarati drugačiju atmosferu. Stoga molim policiju i sve mjerodavne da što žurnije uhite počinitelje i primjereno ih kazne - poručio je Penava.

Inače, komentirajući ovaj slučaj, analitičari uvjeravaju kako metodologija podsjeća na viđeno u KOS-ovoj operaciji "Labrador", svastici na Poljudu i sličnim aktivnostima, nakon čega huškačkom retorikom obično pokušavaju poentirati Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin i njihovi istomišljenici u Hrvatskoj.

 

M.M.