Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Hrvatske i saborski zastupnik Branko Bačić te kandidat za župana Nikola Dobroslavić u ponedjeljak su se u Stonu osvrnuli na Mostove prozivke zbog puštanja video isječka sa sjednice Vlade na predizbornom skupu HDZ-a i koalicijskih partnera, tijekom kojega predsjednik Vlade Andrej Plenković tražio razrješenje triju Mostovih ministara zbog neiskazivanja podrške ministru financija Zdravku Mariću.

Branko Bačić istaknuo je kako je očito da je u Mostu zavladala panika s obzirom na najnovije ankete koje pokazuju da HDZ-ov kandidat Dalibor Milan pobjeđuje u drugom krugu u Metkoviću.

-Kako drugačije tumačiti da našim suparnicima iz Mosta smeta objava jednog videa s javne sjednice Vlade na kojem se nalaze ministri koji ne daju podršku svojem kolegi s kojim godinu i pol sjede u Vladi, bez mogućnosti da se brani od neargumentiranih i neutemeljenih optužaba iz SDP-a. Mi smo upravo taj video isječak pokazali kako bi našim biračima ilustrirali trenutak kada Most na sjednici Vlade staje uz oporbu, uz SDP i ruši svog ministra, a time i Vladu, čime destabilizira cjelokupnu političku situaciju u Republici Hrvatskoj. Mi ćemo i dalje ukazivati na nevjerodostojnost Mosta pa i na činjenicu da kandidiraju svog političkog tajnika za župana Dubrovačko-neretvanske županije, iako su do jučer tvrdili kako treba ukinuti županiju - istaknuo je Bačić.

Kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić istaknuo je kako "Nikola Grmoja i Most moraju objasniti svojim sugrađanima zašto su uspjeli oboriti Vladu Tihomira Oreškovića i zašto su zajedno sa SDP-om pokušali oboriti Vladu Andreja Plenkovića".

- Kao što znamo, Most u tome nije uspio, već je izgubio četiri ministarska mjesta, predsjednika Sabora te mnoga javna poduzeća - podsjetio je Dobroslavić.

 

M.M.