Polaganjem vijenaca na grob utemeljitelja HDZ-a i prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana na zagrebačkome Mirogoju otpočelo je svečano obilježavanje 28. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice.-Prvi hrvatski predsjednik uvijek je vodio računa o interesima hrvatske države i to je bila njegova najveća odluka. Zato naglašavamo njegovu državničku mudrost u prijelomnim trenucima. Iskorak koji smo napravili u suradnji između HDZ-a i HNS-a po meni je jako dobar za ukupno relaksiranje odnosa na hrvatskoj političkoj sceni, za mogućnost dijaloga i izlaženje iz ideoloških, stranačkih i ponekad meni teško objašnjivih rovova - rekao je Andrej Plenković novinarima na zagrebačkom groblju Mirogoju, gdje je predvodio stranačko izaslanstvo na polaganju vijenaca na Tuđmanov grob u povodu obilježavanja 28. obljetnice osnutka HDZ-a.

Ističući kako se HDZ od osnutka pokazao kao stožerna i središnja politička snaga Hrvatske, Plenković je ustvrdio da su njezini članovi znali naći rješenja za dobrobit hrvatskog naroda i ljudi u najtežim trenucima početkom 1990-ih godina, kao i poslije. 

-Danas nastojimo slati poruku političke stabilnosti i odgovornosti za bavljenje na odgovoran način najkrupnijim izazovima političkog, ekonomskog, socijalnog i sigurnosnog karaktera koji su pred nama. Na tom tragu vodimo i sve naše aktivnosti i politike, zajedno s partnerima koji sudjeluju u parlamentarnoj većini u Hrvatskom saboru - naglasio je.

U 18 sati održat će se svečana sjednica Predsjedništva stranke i sudionika osnivačke skupštine HDZ-a.

 

M.M.