Goran Beus Richemergh. Zvuči gordo, aristokratski, otmjeno i najvažnije, hrani ljudsku taštinu. Ili pak: dolazi čovjek u antikvarijat ili galeriju te kupuje stari(nski) portret, recimo slikanu tehnikom ulja na platnu. Zatim je stavlja na zid prostorije svoga doma gdje prima goste i ine uzvanike.

Svaki gost priupita za osobu na slici, a čovjek ponosno kaže da je to njegov predak, pradjed, šukundjed ili što već, grof, vojvoda, markiz, knez – u svakom slučaju netko od velike važnosti i utjecaja koga se u tim prijašnjim vremenima portretiralo. I tako je malograđanin revidirao svoju prošlost; malograđanska je duša palanačkog porijekla u očima svojih drugova postala plemićka.

U Beusa Richembergha “kupovanje” prošlosti, odnosno dodavanje prezimena ima pak drukčiju pobudu – putem impozantnog se prezimena nešto krije. Taj se bivši HNS-ovac, dugogodišnji saborski zastupnik i predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva  u novije vrijeme oglasio te ustvrdio kako se on i njegova stranka GLAS zalažu za reviziju Vatikanskih ugovora.

I na to ima potpuno pravo – svatko neka se zalaže za što smatra da je ispravno. Međutim, kad već govorimo o reviziji, spomenimo i Richemerghovu dvostruku osobnu “reviziju” svoga imena i prezimena.

One koji se zalažu za tradicionalne vrijednosti te zaštitu nacionalnih interesa, Amir Tiro alijas Goran Beus Richemergh,ionako nazivaju – revizionistima – stoga ćemo se sukladno tomu malo – revidirati.

U širem smislu, kovanica re-videre se s latinskog može prevesti: ponovno vidjeti, ponovno promotriti.

Iz priloženog dokumenta vidimo da je na ovaj svijet naš zalagatelj za reviziju došao uz pomoć oca Tiro Ethema i majke Marije Beus. Isto tako, vidimo da je pri zahtjevu za promjenom prezimena već nosio majčino prezime, a ne očevo, što je vrlo neuobičajeno. Također je značajno što se lažni Nijemac Richembergh nalazi na čelu Hrvatsko-turske udruge prijateljstva putem koje zastupa i lobira za suvremene turske (neoosmanske Erdoganove) interese na području Republike Hrvatske

No, to nije slučajnost, kao što nije slučajnost Richemberghov napad na Katoličku crkvu, odnosno na Vatikanske ugovore. Napokon se u Richemberghu probudio “muslimanski” gen, takozvani “spavač”, te on napada kršćanstvo s položaja ne liberala, već muslimana . neki bi čak kazali i s pozicija islamskog fundamentalista. Njegovo ponašanje spada pod obrazac kojem, nažalost, svjedočimo danas u Europi; iza liberala, boraca za ljudska prava te svih mogućih multikulturalista se zapravo skriva radikalni islamizam.

Uzgred, radi obrazovanja svih pozivatelja na reviziju Vatikanskih ugovora; Katolička je crkva najstarija (i najmoćnija) institucija na svijetu. Kroz svoju je dugogodišnju povijest stekla i mnogobrojne nekretnine, na koje i danas polaže pravo.

Neka se svatko raspita u svojem gradu ili općini komu pripadaju zgrade bolnica, vrtića, škola, državnih uprava, sudova i dalje redom, napose na obali i otocima, imovina oduzeta za vrijeme komunističkog terora. Budući pravo vlasništva nadilazi komunističko bezvlađe, sve su te zgrade i zemljišta de iure u vlasništvu Crkve i RH bi izgubila cjelokpnu infrastrukturu te trenutno bankrotirala kad bi Crkva svoju imovinu htjela vratiti. Iz tog razloga, bolje ne dirati u Vatikanske ugovore, jer, sve ima svoje zašto.

Beus Richembergh nije samo lažni Nijemac, nego i lažni Jugoslaven. Naime, na zahtjev državnog tužitelja u Beogradu Miloša Aleksića 1988. godine je iz časopisa “Mladost” u izdanju SSOJ-a iz izbačen tekst Gorana Beusa Richembergha naslova: „Juga noćas mora pasti“. Glavni (i posljednji) urednik tog časopisa je u tom trenutku Senad Avdić! Inače, taj se pročetnički Richemberghov uradak može pronaći u knjizi „Krivična estetika“ Marinka Arsića koja obrađuje „progon intelektualaca u komunističkoj Srbiji“.

Čini se da je Beus odlučio hoditi drukčijim putem no njegov otac Ethem Tiro, kojega se sumnjiči za ratni zločin nad srpskim civilima u logoru Silos.

Goran Beus Richembergh je rođen kao Emir Tiro. Kao dijete dobiva majčino prezime Beus, a potom si izmišlja njemačko Richembergh s napunjenih 20 godina. Nije mijenjao samo ime, nego i “vjeru” – od pravovjernog komunista, preko četnika do današnjeg liberala iza kojeg se krije islamski fundamentalist. Revidira ime, revidira vjeru… Sada bi revidirao i ugovore Hrvatske i Vatikana. Možda uskoro uslijedi i revizija, odnosno promjena, spola?

 

L. C.