Prema pisanju Jutarnjeg lista, jugoslavenska tajna služba držala je na vezi tadašnjeg odvjetnika Vladimira Šeksa pod kodnim imenom Kolega. 

Prema istom izvoru, u jednom od dokumenata tadašnje Službe državne sigurnosti, inspektor Stevo Amić, navodi da je Vladimir Šeks, kao tadašnji odvjetnik, postao zanimljivi službi  zbog kontakata sa Perom i Smiljom Bagarić, roditeljima kasnijeg "kralja kocke" Zlatka Bagarića.

-Zlatko je kontaktirao sa advokatom Šeks Vladimirom iz Osijeka, poznati nacionalista, čija je aktivnost došla do izražaja za vrijeme euforije i tzv. ‘maspokreta’, zbog čega je isključen iz SKJ i smijenjen s dužnosti pomoćnika okružnog javnog tužioca... Šeks je zastupao Zlatkovu majku u stambenom sporu pa je iz toga proisteklo poznanstvo, ali podaci operativno dobiveni govore o sprezi u neprijateljskom djelovanju i povezanosti s emigracijom. Šeksa je Zlatkov otac pozivao da se sastanu u SR Njemačkoj naglašavajući da je čuo za njega i da ga cijeni. Mislimo da je iza ovoga stajao netko drugi i da je ovo Zlatkovom ocu bilo sugerirano - stoji u jednom od dokumenata koje je objavio Jutarnji list.

Na svom facebook profilu Branimir Glavaš objavio je među ostalim da Šeks nikada nije bio suradnik UDBA-e niti SDS-a. 

-Ovo što čitam u današnjem Jutarnjem listu nije ništa drugo do pokušaja teške kompromitacije Vladimira Šeksa kako bi se pritisnulo predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, da se stvarno distancira od Šeksa i udalji ga iz svoje blizine. Šeksov "krimen" je taj što je prije mjesec dana dao intervju u kojem je javnost upoznao sa svojim odličnim političkim procjenama i savjetničkim vještinama, prema premijeru Plenkoviću - stoji među ostalim u Glavaševom postu.

Tvrdi da mu je rukopis poznat. 

-Sa Šeksom sam prošao baš sve. Od međusobnog uvažavanja, do međusobnih ratova i neskrivene potpuno bespotrebne obostrane mržnje, ali nikada niti u najvećem bijesu ga nisam optužio da je bio suradnik UDBe za vrijeme komunizima, jer to stvarno nikada nije bio.Ovaj način podmetanja mi je dobro poznat, jer su i mene na isti način nastojali diskreditirati još početkom devedesetih kod predsjednika Tuđmana - ističe Glavaš te dodaje kako iza svega stoji Most.

Istodobno, Mostov zastupnik Nikola Grmoja ovo novinarsko otkriće dovodi u vezu sa Šeksovom ulogom u slučaju Agrokor i ulogom HDZ-a u donošenju novog zakona o arhivima, čime se, kako tvrdi Grmoja, žele zaštiti sve operativne veze Službe državne sigurnosti, kao što je to bio Vladimir Šeks.

 

M.M.