Zbog stalnih napada i pritisaka izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak podnio je ostavku, potvrđeno je iz Agrokora.

-Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovorati nagodbu do kraja. Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe - priopćio je Ramljak.

Večernji list ekskluzivno je objavio pismo koje je Ante Ramljak uputio predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću. U pismu među ostalim stoji da je zbog dugog razdoblja tišine, odnosno činjenice da se predsjednik Vlade nije izjasnio u vezi s izvještajem o angažiranju savjetnika koje je Ramljak podnio početkom veljače, jasno da on više nema povjerenje predsjednika Vlade.

– Bez jasne podrške cijele Vlade zakonitom provođenju postupka, kao izvanredni povjerenik ja nisam više u mogućnosti provoditi postupak izvanredne uprave. Zato što tu podršku nemam, procjenjujem da postupak ne mogu dovesti do postizanja nagodbe među vjerovnicima u zakonom predviđenom roku – stoji u Ramljakovom pismu upućenom predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

Neslužbena informacija o Ramljakovoj ostavci pojavila se već sinoć, i to nakon sastanka u Banskim dvorima na kome je, uz Andreja Plenkovića, Martinu Dalić, Gordana Jandrokovića i još nekoliko ministara, nazočio i Ante Ramljak.

 

M.M.