Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, stao je danas u obranu ministra i političkog tajnika HDZ-a Lovre Kušćevića.

-Na kraju, kada se sve pročita, cijeli se krimen svodi na to da je dvije nekretnine propustio upisati u katastar, smatra Plenković.

Kaže da je s Kuščevićem dugo razgovarao i da se sve ostalo u njegovoj imovinskoj kartici.

-Prošli smo to papir po papir, došao je jako spreman. Čini mi se da je to slijed dobro usmjerenih napada na ministre. U zadnje tri godine imali smo slične pritiske na ministra Barišića, Marića, Dalić, Kujundžića, Murganić, Krstičević, u zadnjih 5 mjeseci pak smo imali bombardiranje i ministra Tolušića, ministrice Žalac, ministra Gorana Marića, sada deseti, jubilarni. Imate ljude koje se angažiraju pa serviraju te informacije, plasiraju, traže dobar tajming, naravno, jer je medijima to jako interesantno i da će to iskoristiti i onda se stvori ozračje da je neki problem - rekao je Plenković.

Upitan zašto ne ostavlja mogućnost da mediji sami dođu do tih stvari i da rade svoj posao, nego uvijek misli da medijima netko daje te stvari, kazao je da njegovo iskustvo pokazuje da uvijek postoje sufleri (kazališni šaptači), a nekad se, dodao je, samoinicijativno dobrim radom medija to dobije.

- Ali sufleri su dosta bitni, ljudi su vrlo jasni u političkim namjerama destabilizacije, destrukcije i rušenja. Ako se s nečim suočavamo od nultog trenutka ove vlade onda je to - zaključio je Plenković.

 

M.M.