Vladimir Šeks danas je komentirao mogućnost promjene datuma Dana državnosti i njegovo vraćanje na 30. svibnja, ali i pojasnio svoje izjave o navodnim materijalima koji bi mogli kompromitirati aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Za današnji datum, odnosno za Dan državnosti, kaže da treba ostati, samo je pitanje u kojoj formi...

-Sigurno će ostati kao državni blagdan, možda neki spomendan, kazao je Šeks u izjavi za N1.

Na pitanje hoće li sljedeće godine u ovo vrijeme aktualna predsjednica ponovno obnašati tu dužnost, kaže kako neće komentirati ništa što se odnosi na predsjedničke izbore. Međutim, na spomen Miroslava Škore ipak znakovito kaže da je s njim često pjevao pjesmu "Uzalud vam trud svirači".

Osvrnuo se i na postojanje materijala koji bi navodno mogli kompromitirati aktualnu predsjednicu, a koje je upravo Vladimir Šeks ponovno doveo u fokus javnosti čime je, po mnogima, neizravno kompromitirao aktualnu predsjednicu.

-Već godinu dana se plasiraju različite priče i spinovi  da neki krugovi posjeduju kompromitirajuće materijele koji bi mogli kompromitirati predsjednicu. Nisam ništa drugo rekao. Ja ne znam, samo govorim da se u javnom prostoru o tome pričalo, pojasnio je Šeks.

 

M.M.