Kao što je i bilo očekivano, Predsjedništvo SDSS-a nije donijelo konačnu odluku o izlasku iz vladajuće koalicije. Dragana Jeckov, zastupnica SDSS-a u Saboru, novinarima je prenijela zaključke sjednice, a na pitanja nisu htjeli odgovarati.

- Jednoglasno smo zaključili da predsjednik SDSS-a Miloras Pupovac uživa punu podršku Predsjedništva. Što se tiče odluke o odlasku ili ostanku u vladajućoj koaliciji, ona će biti donesena na sjednici Glavnog odbora SDSS-a. Prije toga ćemo  još jednom ćemo na korektan način razgovarati - rekla je Dragana Jeckov.

Prije kratko izglaganja Jeckov, riječ je uzeo Boris Milošević koji je javnost upoznao na još jedan navodni napad na kuće srpskih povratnika. Naime, on je rekao da su u subotu kamenovane kuće sprskih povratnika u Biljanima Donjim.

- Kamenovano je nekoliko kuća srpskih povratnika uz vrijeđanje na nacionalnoj osnovi. Ljudi su prijavili događaj, policija je napravila očevid - rekao je Milošević.

Sloboda govora ili govor mržnje?

U subotu su u Uzdolju nepoznate osobe, za koje se samo nagađa da su pripadnici Bad Blue Boysa, razvukle transparent s natpisom: 'Milorade, to se ne zaboravlja!'

Uz taj imali su još dva velika transparenta s natpisima: 'BORIČEVAC – 11 staraca, 44 žene i djece, BOSANSKO GRAHOVO – 62 žrtve, BROTNJA – 37 žrtava, ŽUPA DRVAR – potpuno pobijena, KRNJEUŠA – 200 žrtava, KULEN VAKUF – 900 žrtava' i 'Pijetet sa žrtvama uvijek je u nama; ubojstva djece, žena i starijih bez imalo srama'.

Ovakav postupak od strane SNV-a odmah je okarakteriziran kao "govor mržnje", a jedan je lokalni stanovnik rekao je za Novosti da su se mladići dovezli u automobilima zagrebačkih registracija. Dodao je i da u mjestu vlada nesigurnost i strah među stanovništvom.

 

M.M.