Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (HNS) je SDP-ov zahtjev za njezinim opozivom nazvala neargumentiranim i politikantskim, a varaždinski župan i predsjednik Reformista Radimir Čačić ustvrdio je da je SDP time spasio ministricu.

Ministrica Divjak je rekla da se ne bavi političkim igrama, nego reformskim procesima koji-moraju ići bez obzira na to tko je ministar-te dodala da za to očekuje široko suglasje i razinu političke zrelosti koje, kako je rekla, nažalost za sada nema.

Zahtjev za opozivom usporedila je s lošim studentskim radom.

- Kad bi student meni predao takav rad, sigurno mu ne bi bilo lako na ispitu jer je to za lošu ocjenu. Nema pravih argumenata i to je na razini politikantstva, rekla je Divjak.

Predsjednik Reformista Čačić smatra da je SDP ovim potezom spasio HNS-ovu ministricu.

- Htjeli su malo prilike za promociju, ali objektivno, to spašava ministricu Divjak. Kad bi oni imali snage za preuzimanje vlasti, onda bi to već davno pokazali, rekao je Čačić.

HNS-ov saborski zastupnik Milorad Batinić smatra da ministricu Divjak ne treba spašavati jer je, po njegovom mišljenju, jedan od najuspješnijih ministara obrazovanja u hrvatskoj povijesti.

- Ministrica je imala i imat će podršku HNS-a i ubuduće. Dok god je HNS u Vladi, u ovoj koaliciji, ministrica Divjak će biti ministrica obrazovanja, kazao je Batinić.

Podsjetimo, iz SDP-a su već ranije otvoreno poručili kako je zahtjev o smjeni ministrice Divjak u funkciji stvaranja raskola unutar HDZ-a i vladajuće koalicije.

 

 

M.M.