Kolona u kojoj se nalazio srpski premijer Aleksandar Vučić tijekom napuštanja Memorijalnog centra u Potočarima je napadnuta!

Nakon što je ostavio cvijeće na spomen ploči, prvo je izviždan, da bi netko iz mase bacao čvrste predmete u pravcu kojim se kretao. Vučić je uz sigurnosne snage krenuo prema vozilu, ali napad se nije mogao izbjeći. Delegacija Srbije je napustila Memorijalni centar nakon nemilog incidenta",.objavila jeTelevizija N1.

Prema Vučiću su, dok je prolazio među okupljenima, letjele razni predmeti, uključujući kamenje, boce i cipele a čuli su se i povici "ubij ga".

-Sa svih strana čuju se povici i zvižduci. Ljudi negoduju što je u ovom trenutku u Potočarima - javlja Al Jazeera,  dodajući da je situaciju uspješno smirio reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH, Husein ef. Kavazović, pozvavši okupljene na mir i dostojanstvo.

Srbijanski  Blic javlja kako je Vučić pogođen kamenom u lice te da je lakše ozlijeđen.

-Gađali su ga kamenom u lice i slomili mu naočare, uzvikujući 'Alahu akbar - potvrđeno je za Blic iz Vučićeve pratnje.

Kako javlja dopisnik "Blica", policija je oborila i odvela jednog od izgrednika.

Izaslanstvo Srbije na čelu s Vučićem napustilo je Memorijalni centar u Potočarima nakon incidenta. Policija je Vučića izvela kroz specijalni izlaz, gdje ga je čekao automobil.

Vučić osudio zločin

Srbija jasno i nedvosmisleno osuđuje užasni zločin koji se prije 20 godina dogodio u Srebrenici i gnuša se onih koji su u njemu sudjelovali, poručio je Aleksandar Vučić.

-Ne postoje riječi kojima bilo tko može izraziti žal i tugu za nastradalima, kao i bijes i ogorčenje prema onima koji su taj monstruozni zločin počinili. Srbija, jasno i nedvosmisleno, osuđuje taj užasni zločin, gnuša se onih koji su u njemu sudjelovali i nastavit će ih privoditi pravdi - naveo je Vučić u pismu javnosti uoči polaska u Srebrenicu, gdje će danas nazočiti komemoraciji u povodu 20. obljetnice genocida.

Vučić je danas pozdravio majke Srebrenice, a one su mu stavile Cvijet Srebrenice na rever.

-Hvala vam što ste došli - rekla je predsjednica udruženja ''Majke Srebrenice'' Hatidža Mehmedović i stavila srebrenički cvijet 'Sjećanje' na Vučićev rever.

-Moja obaveza je da se poklonim žrtvama, to je čin kojim se određujemo prema budućnosti. A ta - naša zajednička budućnost, nikako ne može biti žrtvovana zbog bilo čije, osobne, ili nacionalne sebičnosti. Toga ne smije biti među toliikim grobovima - poručio je Vučić.

 

M.J.