Na šetalištu španjolskog turističkoga gradića Cambrilsa oko 1 sat poslije ponoći dogodio se teroristički napad kombijem. Sedam je osoba ozlijeđeno, a policija je ubila četiri napadača.

Kombi se pojavio na šetalištu gazeći prolaznike, slično napadu koji se nekoliko sati prije dogodio u 100 kilometara udaljenoj Barceloni. U vozilu je bilo pet osoba. Uslijedila je pucnjava u kojoj je policija ubila četiri osobe, a jednu ranila. Ranjeni je umro nekoliko sati poslije. U napadu je ozlijeđeno šest civila i jedan policajac. Jedna osoba u teškom je stanju.

Osobe iz kombija imale su pojaseve s eksplozivom, pišu novine La Vanguardia.

U Barceloni poginulo 13 ljudi

Napadu u turističkom gradiću Cambrilsa prethodio je teroristički napad u središtu Barcelone u kome je poginulo 13 ljudi, a više od 100 je ranjeno.

Naime, jučer poslije podne kombi se zaletio u pješake u poznatoj turističkoj ulici Rambla u Barceloni. Tzv. Islamska država preuzela je odgovornost za napad, objavila je novinska agencija te islamističke skupine Amaq.

Predsjednik katalonske regionalne vlade Carles Puigdemont rekao je da su uhićena dvojica.

Novine La Vanguardia prenijele su da su jednog od potencijalnih napadača policajci ubili u predgrađu Barcelone. U međuvremenu je katalonska policija na Twitteru objavila da je vozač pregazio dvojicu policajaca na kontrolnoj točki u Barceloni, no nejasno je li taj incident povezan s ranijim napadom u središtu grada.

 

M.M.