Zračne snage Iranske revolucionarne garde projektilima zemlja-zemlja napale su sjedište jedne od kurdskih paramilitantnih skupina u susjednom Iraku.

-Začne snage Iranske revolucionarne garde i jedinice bespilotnih letjelica su prethodni dan lansirale sedam projektila zemlja-zemlja kratkog dometa “Fateh 110”. Pogođen je centar za obuku i raspoređivanje terorista u kojem se u tom trenutku održavao sastanak čelnika jedne od zločinačkih skupina - navodi se u priopćenju objavljenom od straneIranske revolucionarne garde (IRGC).

IRGC je pozdravio uspješnu operaciju i potvrdio da je napad uspio uništiti terorističko sjedište u regiji iračkog Kurdistana, gdje su "ekstremisti planirali napade i urote protiv Islamske Republike, provodili djela sabotaže i remetile sigurnost u iranskim pokrajinama Zapadni Azerbejdžan, Kurdistan i Kermanšah”.

IRGC je istovremeno uputio zahtjev vlastima iračkog Kurdistana da povećaju sigurnost zajedničkih granica, a ako se teroristi ponovno pojave i pograničnim iranskim područjima dobit će “još žešći odgovor od jučer provedene akcije”.

Iranski ministar obavještajnih službi  Mahmud Alavi je nedavno izvijestio kako se zahvaljujući radu obavještajnih i sigurnosnih snaga uspjelo otkriti i neutralizirati 300 terorističkih ćelija diljem zemlje, koje su "namjeravale potkopati nacionalnu sigurnost".

Podsjetimo, do intervencije Iranske revolucionarne garde u susjednom Iraku došlo je nekoliko dana nakon susreta čelnika Turske, Rusije i Irana u Teheranu.

 

M.M.