Jučer je Donald Trump praktički priznao poraz na predsjedničkim izborima u SAD-u te je odobrio početak postupka prijenosa vlasti na novu administraciju Joea Bidena.

U nekoliko objava pred predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama osvrnuo sam se na stajališta nekolicine hrvatskih analitičara koji su agitirali protiv Donalda Trumpa. U slučaju njegova izbornog poraza, iznosili su strahovanja da se Trump neće pomiriti s rezultatima izbora, pa su čak nagovještavali građanske nemire u SAD-u.

Posebno sam apostrofirao dvoje „analitičara“ odgojenih u jugo-komunističkoj novinarskoj školi koji su djelovali pod patronatom Udbe i KOS-a: Inoslava Beškera - „Olivera“ i Mirjane Rakić - „Lare“. Eto, sada mogu odahnuti – konfederacija sjeverno-američkih država je spašena zahvaljujući i njihovom pozivanju Trumpa na poštivanje i uvažavanje demokratskih načela i procedure.

Sastav Bidenove administracije, posebice odabir ministara vanjskih poslova i nacionalne sigurnosti, govore da bi Washington ubuduće zaista mogao pokazati veći interes za stanje u Jugoistočnoj Europi. U tom slučaju najprije možemo očekivati dolazak malo jače izvidnice iz headquartera u Langleyu. S obzirom da tamo bivši komunistički špijuni nisu baš omiljeni, „Lara“, „Oliver“ & comp. još bi mogli i zažaliti što su sudjelovali u njihovom dovabljivanju.

 

Bože Vukušić / Facebook