Na stranici, HRsvijet, 1.travnja, 2014., objavljena je izjava  Milana Kujundžića, koju je dao, na etničkoj radio postaji za Hrvate u Australiji, sa porukom:" Od vremena gospođe Savke i dijelom Jadranke Kosor, nije bilo političara od formata sve do danas.''


O političkom ''formatu'', Savke Dapčević, poznato je da je ta ''gospođa'', drugarica, predsjednica i sekretar jugokomunističke partije u Hrvatskoj, zajedno sa jugokomunistom Mikom Tripalom, pokrenula studentske prosvjede u Hrvatskoj, protiv srpskog beogradskog centralizma, koji je imao, novčanu, političku, diplomatsku, policijsku i vojničku moć i silu, nad hrvatskim narodom, sa izrabljivanjem i pljačkanjem hrvatskog naroda.

>>Da je Tripalo bio na Tuđmanovom mjestu ne bi bilo hrvatske države!

Valter Tito u njegovom govoru u Varaždinu, tih dana, izjavio je i naglasio je rekavši sljedeće :" To je unikum da od Hrvatske u drugi centar odlazi 93% deviza i vama ostaje samo 7% deviza.''

Narod je bio oduševljen i hrvatski studenti na prosvjedima, zahtjevali su konfederaciju u državi i hrvatski novci da ostanu u Hrvatskoj. Mnogi hrvatski domoljubi intelektualci, krenuli su zajedno sa hrvatskim studentima, vjerujući u tu jugokomunističku prevaru u kojoj je sudjelovala i političarka od ''formata'' Savka i jugokomunista Tripalo.

Valter Tito, krenuo je i osudio je pokret hrvatskih studenata, sa upozorenjem i prijetnjama, rekavši :" Babica revolucije je još živa.'' To je dokazao sa terorom nad hrvatskim studentima i hrvatskom domoljubnom inteligencijom, od kojih su mnogi završili po zatvorima Titine zločinačke Udbe i sa bježanjem iz zločinačke ''Jugoslavije'' u druge države. Savka Dapčević i Miko Tripalo, njih dvoje, pognuli su  glave, sa samooptuživanjem, sa kajanjem, ljubeći i krvave ruke, Valteru Titi, krvave od krvi, mučenih hrvatskih studenata, po ćelijama zločinačke Titine Udbe.

U danima borbe za uspostavu DRŽAVE HRVATSKE, političar od ''formata'', Savka, nije prišla Franji Tuđmanu, koji je vodio hrvatski narod u borbu i pobjedu, protiv srpskog četničkog genocidnog agresora, na hrvatski narod. Pored HDZ-a, stranke ''opasnih namjera'', Savka je osnovala stranku HNS, koju su od nje naslijedili Stipe Mesić i Vesna Pusić, jugokomunistički neprijatelji hrvatskog naroda.

Drugi političar od ''formata'', Jadranka Kosor, koju je postavio Ivo Sanader, da vodi HDZ i DRŽAVU HRVATSKU, dokazala je svoj ''format'', sa njenim ministrom, Božom Biškupićem, Ivom Sanaderom, orjunašicom Vesnom Pusić,  četnikom Pupovcem, jer svi zajedno, sa jugokomunistom Josipovićem, sa veseljem, podigli  spomenik u čast i slavu, zajedničkom, pod zaštitom talijanskih fašista, jugokomunističko četničkom pokolju Hrvata u Liki.

>>Zdravko Tomac: Srb je simbol kontinuiteta protuhrvatske četničke zločinačke politike 1941., 1971. i 1991. godine

Kad su zajednički jugokomunisti u zajedništvu sa srpskim četnicima, uništili i hrvatsko selo Borićevac, pobivši i hrvatske hodočasnike , ubivši u mukama na ražnju hrvatskog katoličkog svećenika, Jurja Gospodnetića.

Čudnovato je da humanista i liječnik, Milan Kujundžić, bez obzira što je devedesetih bio na Savkinoj, a posljednjih godina na Jadrankinoj „listi“ postavlja hrvatskom narodu kao uzor, dvoje političara od ''formata'', Savku i Jadranku Kosor, sa izjavom, da od vremena tih dvoje političara od ''formata'' u Hrvatskoj sve do danas, nije bilo političara.

>>Milan Kujundžić: Obvezuje me nagrada Lige humanista – neću se kandidirati na predstojećim predsjedničkim izborima

To je uputa Milana Kujundžića, Hrvatima u Australiji, sa skojevkama, Savkom i  Jadrankom, sa napadima na Tomislava Karamarka, preko hrvatskog radio etničkog, programa, postaje ZZZ u Melbourneu, kojega godinama uspješno vodi Petar Gelo, voditelj i urednik, Hrvatskog radio mosta, Herceg Bosne, Mostar i radio Melbourne.

Petar Gelo, predsjednik središnjeg  odbora, ogranaka HDZ-a u Australiji, predsjednik je i prvog ogranka  HDZ-a u izvandomovinskoj Hrvatskoj, koji je osnovan u Melbourneu, 29.8.  1989.g.

Umjesto, ZAJEDNIŠTVA sa HDZ-om u dolazećim izborima, pobjediti u Hrvatskoj na vlasti jugokomuniste, stranka Hrvatska zora, zajedno sa strankom, Branimira Glavaša i Vladimira Šiljagića u Savezu za Hrvatsku, dokazuju, da je njima glavna namjera pobijediti HDZ, na veselje i radost, jugokomunističko četnike vlade, koja sa jugokomunističkim terorom, vlada sa hrvatskim narodom.

 

Ante Kunek