Pod naslovom „SKANDALOZNO Glas Koncila objavio intervju s povjesničarom koji negira holokaust“ još je jedno u nizu laprdanja i naklapanje člnakopisca Davora Butkovića. Poslije izmišljenoga intervjua s Ivom Sanaderom, očito u duhu izmišljanja i u nedostatku činjenica nastavlja i dalje obmanjivati hrvatsku javnost i prema onoj „što se babi htjelo, to se babi snijelo“ i dalje je kolumnist dnevnika koji se zove Jutarnji list.

Bez ijednoga argumenta s govorom mržnje Butković nastoji hrvatski narod prikazati kao fašistodini, bilo iz svojih kompleksa ili koje drugih njemu poznatih razloga to čini i još jednom ruši vjerodostojnost Jutarnjega lista. Tko je napisao i jedan članak znade da su u novinarstvu činjenice svetinja, a Butković svojim izmišljanjima zaključuje  ono što bi on želio.

S druge strane ga je i shvatiti ako čovjek degustira hranu i pića, a onda te masnoće i alkohol udare  čovjeku na zdravlje, na sve organe, pa tako i na mozak a isto tako i na vid. Da je malo bolje pročitao taj intervju Butković bi vidio da se ne spominje holokaust te da se nigdje ne niječe holokaust.  To zdravi razum i onaj tko je pri punoj svijesti nikad neće učiniti!

>>Mladen Ivezić o ideologijskoj i dnevnopolitičkoj ulozi jasenovačkoga mita

Nije Butković izmislio samo jednu priču, tako u kolumni od 20. lipnja DAVOR BUTKOVIĆ piše „Slučaj Darija Kordića: tko i zašto vidi u njemu heroja“. U tekstu stoji: „Negdje oko pola devet među prvima je za stol sjeo dr. Miroslav Tuđman. U idućih pola sata skupilo se još ponešto ljudi s hrvatske desnice, uključujući i one koji su tog popodneva dočekali Kordića na zagrebačkom aerodromu. Međutim, četiri stolice na čelnom dijelu stola ostajale su prazne. Barem sat vremena nitko od okupljenih nije ništa naručivao, bilo je očigledno da nekoga čekaju.“ Nadalje piše:  „Kordić je dio te večeri, čini mi se, proveo u zagrebačkoj Katedrali. No, više je nego zanimljivo, a nažalost i politički značajno, kako je krajnja hrvatska desnica, predvođena pojedinim biskupima, dočekala Darija Kordića.“

Upravo sam toj večeri svjedok, s obitelji Kordić bio sam u njihovu stanu od 17 do 23.30 sati. Niti su kamo bili pozvani niti su kamo kanili ići. A Davor Butković, najobičniji novinarski lažov slijedi svoju drugaricu Snježanu Pavić na dan oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

To je vjerodostojnost Jutarnjeg lista! Čitajte ga jer u njemu je glavni kolumnist Davor Butković. Jedite svaki dan pokvareni kruh i govorite kako vas boli želudac. Slikovito, to je i s lažima Jutarnjega lista!

N.M.