General pukovnik Ante Gotovina, Junak hrvatskog Domovinskoga rata, čovjek koji se borio protiv bivše Jugoslavije, partije, komunizma, Udbaša, KOS-ovaca, zločinačke JNA i srpske agresije, koji je stvarao slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, uskoro će i službeno postati – počasni građanin Grada Zagreba!

To su, u četvrtak, 10. rujna 2015., na prijedlog gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, jednoglasno, odlučili zastupnici zagrebačke Gradske skupštine.

Gotovina je to zaslužio.

Međutim, nije zaslužio da se na taj način našao u društvu Vuka Stefanovića Karadžića, (poznatog po negiranju Hrvata), zatim komunističkih zločinaca Josipa Broza Tita, Vladimira Bakarića, Anke Berus, Ivana Krajačića, Mike Špiljka i još nekih drugih „pomozbog“ junaka koji su na žalost još uvijek – počasni građani Grada Zagreba!

Stoga, najmanje što mogu učiniti zastupnici zagrebačke Gradske skupštine je to da na prvoj narednoj sjednici „obrišu“ s popisa sve one koji su tu počasnu titulu dobili po političko-komunističkoj liniji, koji nemaju baš nikakve veze sa Zagrebom, osim što su našem glavnom gradu, a poglavito Hrvatskoj tijekom čitavog života nanosili samo zlo i patnju.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine se u ovom primjeru, na žalost, ponašaju kao da još uvijek živimo u Jugoslaviji, pa su ostavili „na životu“ i one koje smo se davno odrekli, pa čak i osudili.

Ili, očito, još uvijek nismo!

Ali, smiješno je da Vuk Stefanović Karadžić i Josip Broz Tito zajedno plešu kolo s Ante Gotovinom, ili pak s Majkom Terezom, Franjom Tuđmanom, Mladenom Markačem i sličnima (koji su od 1990.-te proglašeni počasnim građanima hrvatskog glavnoga grada), tim više što jedni s drugima nemaju ni toliko koliko je crnog ispod nokta!

 

Mladen Pavković