Jedanaesto izdanje prestižnog festivala klasične glazbe „Opera Selecta“ i ovog će ljeta u Trogiru okupiti mnogo vrhunskih solista sa zavidnim karijerama, a novost je ta da se po prvi put priređuje kao višednevni festival koji se sastoji od tri cjelovečernja koncerta (5., 10., i 22.srpnja.).

Ovaj događaj u posljednjih deset godina prometnuo se u jedan od najprestižnijih ljetnih glazbenih događanja na Jadranu, a Kula Kamerlengo ugostila je desetke vrhunskih izvođača koji nastupaju redom u milanskoj La Scali, moskovskom Boljšoj Teatru, njujorškom Metropolitanu… Opera Selecta plod je prvenstveno entuzijazma i truda pojedinaca, zaljubljenika u glazbu iz trogirske udruge „Sv. Jakov“ čiji članovi volonterski cijelo desetljeće rade na projektu, u međuvremenu ga učinivši jednim od najvećih brendova Trogira.

Na konferenciji za medije govorili su neki od izvođača ovogodišnjeg izdanja Opere Selecte: hrvatska sopranistica Evelin Novak; violončelistica Vida Vujić s Bečke glazbene akademije; jedna od najcjenjenijih profesorica Moskovskog konzervatorija, pijanistica Mira Marchenko te violinistica Evgenia Epshtein.

Iz organizacijskog odbora govorili su Vinko Buble, a pridružio im se je i gradonačelnik Grada Trogira Ante Bilić te dogradonačelnica Ruža Kovačević Bilić.

D.Z.S.