Antea Duvnjak, Vana Tangar i Marieta Jarebić te Ante Tangar, imena su djece koja su pročitala najviše knjiga tijekom ljeta u kategorijama “niži i viši razredi OŠ” te „dječji vrtić“, pri čemu su za užitak i trud nagrađeni priznanjima Gradske knjižnice Kaštela i knjigama Naklade Ljevak − pokrovitelja „Ljetnog književnog izazova 2017.“.

Muzejski prostor Podvorje u Kaštel Sućurcu u utorak uvečer 10. listopada bio je mjesto radosti za 24-ero djece, koja su pročitavši tijekom ljeta 10 i više knjiga te sudjelujući u „Ljetnom književnom izazovu GKK “, kući otišla s priznanjima Knjižnice i nagradama Naklade Ljevak.

Nakon kratke uvodne riječi ravnateljice GKK Renate Dobrić, koja je istaknula kako je "presretna zbog toga što se ove godine u kaštelansko ljetno natjecanje u čitanju uključilo više od 70-ero djece, jer Knjižnica natjecanje i organizira upravo zbog poticanja mlađih korisnika na čitanje tijekom ljetnih školskih praznika", nazočnima se obratila i gđa. Anita Rimac, predstavnica Naklade „Ljevak“, koja je istaknula:

„Oduševljena sam ovolikim brojem kaštelanskih mladih strastvenih čitatelja uključenih u jedinstveni projekt poticanja čitanja tijekom ljeta, kojega GKK organizira već četvrtu godinu i u kojega se svake godine uključuje sve veći broj djece. Zadovoljstvo mi je što smo mlade kaštelanske čitatelje mogli nagraditi knjigama Naklade Ljevak primjerenim njihovom uzrastu. Čestitam vam na uspjehu i nastavite i dalje čitati i uživati u čitanju, jer djeca koja čitaju, postaju ljudi koji misle”.

Dodjelu nagrada najstrastvenijim mladim kaštelanskim čitateljima svojim su nastupom upotpunili: Lana Rubelj, Nevena Kovač te Roko i Anton Jerkunica, dok je program vodio Roko Kraljević.

Čestitavši natjecateljima, roditeljima, bakama i djedovima, kao i svima ostalima, koji su se okupili kako bi podržali ovogodišnje sudionike „Ljetnog književnog izazova GKK 2017.“, ravnateljica je svih pozvala na zajedničko fotografiranje, nakon čega su svi – punih vrećica, sretni i zadovoljni – otišli kućama.

 

M.B.