Trogirski Kanti napokon su snimili spot za svoju najnoviju pjesmu "Živit će naša pisma" kojom slave Dalmaciju, pismu i sve ljepote naše obale te tradiciju koja se već stoljećima prenosi s koljena na koljeno. 

Nakon spota za pjesmu "Zadnji oproštaj", ovi raspjevani Trogirani snimili su novi video-uradak za svoju najnoviju skladbu "Živit će naša pisma" u kojem su na specifičan način odali počast zvijezdama dalmatinske pisme. Kantaši su jako ponosni i ističu: "U spotu se pojavljuju murali s glazbenim legendama koje su ostavile dubok trag i neizmjeran doprinos Dalmaciji i hrvatskoj kulturi: Oliver, Dino i Coce, kojem su Kanti bili prateći band."

"S pjesmom smo se predstavili ove godine na Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu i osvojili nagradu", kažu Trogirski Kanti pa dodaju: "Polako, ali sigurno osvajamo i top ljestvice u Dalmaciji. Tema je ove naše skladbe ljubav prema Dalmaciji i dalmatinskoj pjesmi jer u Dalmaciji se uz nju rađa, živi i umire."

Trogirske Kante publika najviše poznaje po izvođenju veselih dalmatinskih pjesama. Jedna od njih je "Grintava" s kojom su 2017 g. osvojili 1. nagradu publike na festivalu Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima. Nastupaju po raznim festivalima, koncertima i feštama. Planovi su klape za budućnost, osim snimanja pjesama i spotova, nastupi na festivalima i raznim događajima po Hrvatskoj i Sloveniji. 

Spot je radio Tomislav Dugandžić, a nositelj spota je autor stihova Nikola Franić sa svojim unucima.

Izvrsni kadrovi kulturne baštine i trogirskog krajolika pridonose veličanstvenosti ovoga spota kojim se slavi tradicija Dalmacije, a iz Kanta poručuju:

"Želja nam je ovom pjesmom pokazati da je ona baština i bogatstvo koju treba čuvati i njegovati."

 

M.M.