Kontroverzni načelnik općine Primošten Stipe Petrina sa svojom je neovisnom listom pristupio projektu okupljanja nezavisnih na platformi Mosta nezavisnih lista.

Na konferenciji za novinare u prostorijama MOST-a u Zagrebu, kontroverzni Petrina je objasnio kako je otpočetka gajio simpatiju prema predsjedniku stranke MOST i gradonačelniku Metkovića Boži Petrovu, ali je, kaže, ta simpatija bila poljuljana kada je Petrov krenuo s okupljanjem nezavisnih kandidata.

-Posumnjao sam da je možda riječ o režimskome igraču kojemu je cilj stvaranje opcije koja će pridobiti 2 do 3 posto glasača i koja bi služila isključivo razbijanju stvarnih alternativa. To sam već nekoliko puta doživio u svojoj izbornoj jedinici. Međutim, nakon nekog vremena shvatio sam da su Božo i njegovi suradnici stvorili pravu frontu protiv dvije vodeće stranke kojoj sam se jednostavno morao pridružiti. Na zadnjim izborima u našoj izbornoj jedinici je zbog nejedinstva propalo masu glasova - rekao je Petrina na konferenciji za tisak.

U MOST-u su zadovoljni novim pojačanjem. U priopćenju za javnost ističu kako je suradnju s Petrinom pozdravio i i čelnik MOST-a Božo Petrov, istaknuvši kako je uz Petrininu nezavisnu listu Most je postao jači za veliko ime i veliko iskustvo.

Ukinuo ulicu Franje Tuđmana

Podsjetimo, općinski načelnik Primoštena Stipe Petrina je 2013. godine, zajedno sa svojom vladajućom Nezavisnom listom, nakon 12 godina, u Primoštenu ukinuo ulicu dr. Franje Tuđmana.

Protiv ove odluke su bila dva HDZ-ova vijećnika, dok je vijećnik HNS-a bio suzdržan. Oduzimanje ulice izazalo je zgražanje najvećeg djela javnosti.

-Franjo Tuđman ne zaslužuje ulicu ni u Primoštenu, a ni bilo gdje drugdje u Hrvatskoj. Franjo Tuđman je otac pretvorbe i privatizacije u kojoj je opljačkan ovaj narod. Na dušu Franje Tuđmana može se staviti puno loših stvari: od ubojstva najmanje 38 HOS-ovaca, od pada Vukovara kada su se u razrušeni grad uoči pada vraćala djeca, od skidanja pripadnika HOS-a u vojarni na zagrebačkom Borongaju, od njegove politike prema BiH do potcjenjivanja Hrvata. Ipak, ono najgore što je Franjo Tuđman napravio je to što je unio sjeme razdora među građanima ove zemlje koje će nas uništavati sljedećih 50 godina. Uništio nam je budućnost - pojasnio je kontroverzni načelnik Primoštena svoje gledište o prvom hrvatskom predsjedniku u razgovoru za Politiku Plus.

Podsjetimo, analitičari su skloni vjerovanju kako je projekt "Most" nastavak ranijeg projekta čiji je nositelj na prošlim parlamentarnim izborima bila lista Ivana Grubišića.

 

M.M.