Nakon što nije prošlo njegovo samopozivanje na zasjedanje Nacionalnog vijeća Mosta, Dragi Prgometu je, kako je kazao u izjavi za HRT, postao problematičan utjecaj ljudi iz Nacionalnog vijeća, koje je smatrao savjetodavnim tijelom.

Povod svoga pisma upućenog kolegama iz Mosta, koji ga nisu pustili na današnji sastanak, bilo je gostovanje Drage Prgometa u Dnevniku javne televizije.

-Ne bih grubo rekao da smo prevareni, ali je građanima trebalo reći što je uloga Nacionalnog vijeća. Devetnaest saborskih zastupnika ima mandat odlučivati. Gospodin Petrov je pravedan i mlad čovjek koji je izmanipuliran kada se mene izbacivalo. Nadam se da neće biti izmanipuliran prilikom formiranje vlade. Ja sam trebao doći na sastanak saborskih zastupnika Mosta, a ne na sjednicu Nacionalnog vijeća. Ne želim otkriti tko me pozvao, i za manje su izbacivani iz Mosta. Volio bih da u konačnici sve odluke budu odluke saborskih zastupnika, a ne Nacionalnog vijeća - istaknuo je Prgomet u izjavi za HRT, koji je dobar dio svog današnjeg programa posvetio Dragi Prgometu i Branku Rogliću.

Najavio je i osnivanje nove stranke koju očito ima namjeru koristiti za "discipliniranje" Bože Petrova i Most-a.

-Političku platformu Most čine tri stranke i dvije udruge, a Hrid će sutra osnovati političku stranku, na zahtjev članova. Nastavit ćemo podupirati političku platformu Most. Ne postoji tijelo koje može Hrid izbaciti iz političke platforme Most. Politička stranka Hrid po načelu jedan čovjek jedan glas će odlučivati o tome hoće li Petrov biti mandatar. Svi u prvoj izbornoj jedinici su članovi Hrida, oni će odlučivati o tome kako će postupati. Želim naglasiti kako smo mi svoju kampanju u prvoj izbornoj jedinici isfinancirala donacijama. Nećemo primiti nikakav novac - zaključio je Prgomet.

 

M.M.