Kvalitetni i stručni ljudi bi trebali biti temelj demokracije i pokretač napretka društva. Ipak, gledajući Samobor, možemo uočiti ogromnu suprotnost u pogledu na predhodnu tvrdnju.

Naime, u razdoblju Beljakova 'gradonačelnikovanja' gradska uprava povećala je broj zaposlenih za skoro 35% , dok je opseg poslova ostao isti. Zapošljavanje u gradskim poduzećima postalo je do krajnjih granica transparentno, ali su dva čimbenika presudna - pripadnost stranci i/ili rodbinska povezanost.

Obrazovanje i kompetentnost apsolutno postaje nebitan kriterij. Od dva ključna - stranka ili rodbinska povezanost, ovaj drugi je na prvom mjestu. To se naročito uočava na zapošljavanju članova uže obitelji gradonačelnika Kreše Beljaka.

Prvenstveno se to odnosi na njegove bratiće i sestrične koji su zaposleni na rukovodećim mjestima unutar gradskog poglavarstva i gradskih tvrtki. Tako je bratić gradonačelnika pročelnik za društvene djelatnosti i kulturu grada Samobora, drugi bratić je tehnički direktor Komunalca Samobor, sestrična je suradnica u odjelu za društvene djelatnosti Samobora, vjenčani kum je pročelnik u referadi za poljoprivredu, supruga gradonačelnika je zaposlena kao logopedica u dječjem vrtiću, sestrična mu je zaposlena kao referentica u Komunalcu d.o.o. - trgovačkom društvu u vlasništvu grada Samobora, šogorica Kreše Beljaka zaposlena je u Odvodnji Samobor d.o.o., dok je direktor trgovačkog društva Odvodnja Samobor bio direktor Triglav osiguranja Hrvatska koji je nakon sumnjivih poslova u društvu iznenada naglo smijenjen. Ipak prije smjene je pomogao HSS-u u kampanji s ''manjom'' donacijom dok mu supruga ima tvrtku Trigonum projekt koja je radila na projektu za kuću Kreše Beljaka.

Ali kako gradonačelnik ne bi bio nedemokratičan, stoga je i koalicijski partner SDP dobio priliku zaposliti više svojih članova obitelji - preko zamjenice gradonačelnika Sanje Horvat Iveković do pojedinih SDP-ovih gradskih vijećnika. Tako je zamjenica gradonačelnika zaposlila oca u Komunalcu d.o.o. Samobor, sestru u POU Samobor te u upravnim vijećima gradskih ustanova i odborima. O stručnoj spremi svih navedenih je suvišno uopće pričati, ali u programu cjeloživotnog učenja sigurno će se uspjeti kvalificirati za neka stručna zanimanja.

Zanimljiva je činjenica kako je 2009. godine u Komunalcu d.o.o. bilo zaposleno cca 200 osoba, dok ih danas, za 6 godina vladavine K. Beljaka zaposleno je preko 100 novih djelatnika, pa ih je sada preko 300.

Iz navedenog jasno je kako nije bila dovoljna samo stranačka iskaznica (HSS-a i/ili SDP-a), ipak je potrebna i rodbinska povezanost s gradonačelnikom i/ili njegovim zamjenicima. O 'visokoj' razini demokracije i odgovornosti govori i natpis koji stoji u gradskoj upravi na kojem piše kako za sve pohvale i prigovore pozivaju se građani da izravno kontaktirati Krešu Beljaka osobno na njegov broj službenog mobitela.

Budući se ovako transparentan model zapošljavanja i komunikacije s građanima može rijetko vidjeti u Hrvatskoj, držimo kako je ovo ipak vrhunac demokracije i transparentnog trošenja novca poreznih obveznika, te pozivamo i ostale gradonačelnike da se ugledaju u ovaj primjer, te se nesebično stave na raspolaganje svom biračkom tijelu, ne bi li i oni svoje gradove 'uredili' po savršenom modelu gradonačelnika Samobora.

Ako nećeš pomoći, najprije, sebi i svojima kako ćeš pomoći drugima?

 

H. Krmpotić

 
 
12.00 Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4