Premijer Tihomir Orešković: „ Da je moja tvrtka radila ovako kao ovaj Sabor večeras otišli bi u bankrot“!

Premijer Tihomir Orešković stoički je podnio najteže uvrijede u životu, uvrijede klasične „balkanske krčme“ u režiji totalitarnih balkanskih siledžja koji u nemoći poraza ne znaju ništa drugo nego uvrjedama i objedama braniti svoju totalnu političku impotenciju.

Bili smo svjedoci dosada neviđenoga, znali smo da će se upravo na ovaj način odvijati ovaj mentalnokomunistički dernek, ali ipak toliku količinu pogroma, jala, mržnje nije bilo za očekivati. Kmeri su unaprijed odredili ciljeve! Naravno ekonomija, gospodarstvo, napredak Hrvatske sve je to bila zadnja rupa na svirali. Obrušili su se na mandatara Oreškovića, na Hasanbegovića, na Miju Crnoju i kako sam i predvidio, proglasili su ovu vladu "proustaškom, nazadnom, zaplotnjačkom i nesposobnom" bez ijednog valjanog argumenta.

>>Komunističke barikade protiv Zlatka Hasanbegovića

Mentalni  komunisti, kojih u Hrvatskom državnom saboru još uvijek ima pon ku(fer), u nedostatku ideoloških neprijatelja izmislili su ustašu u liku i djelu povjesničara Hasanbegovića, izmislili su ustašu u liku i djelu branitelja Mije Crnoje i u pravoj maniri Titove i Rankovićeve škole smislili su očajnički agitpropovski plan. Rasporedili su se u strijelce kao streljački vod na Putevima smrti  i krenule su osude prije streljanja. Najperfidnija predstava koju sam gledao, imala je zapravo za cilj proglasiti ustašom Oreškovića, jer ON je odgovoran što je u Vladu imenovao navodne ustaše. A kad je Premijer ustaša onda je i cijela Vlada ustaška. Premijer Orešković, hrabro je i stoički podnio sve provokacije bez ikakve reakcije i ta politička taktika dotukla je razjarene kmere.

Stazićeve ogavne insinuacije i prijetnje, da će sutra cijeli Svijet pisati o ustaškoj Vladi u Hrvatskoj krajnji je cinizam jedne propale komunističke ideologije. Prijetnja da će svi svjetski mediji izvještavati o ustašama u Hrvatskoj, zapravo je unaprijed dobro smišljena veleizdaja Hrvatske, jer kako drugačije nazvati rabotu kad netko bez ikakvih argumenata, obavijesti svjetsku javnost priopćenjem koje je namjerno okrenuto protiv svoje vlastite zemlje. I to zbog čega? Zbog ustaša koji su fizički istriojebljeni prije sedam desetljeća.

I to nije prvi put! U maniri Lex Perković, što je bila klasična veleizdaja hrvatskih nacionalnih interesa, ista ekipa ponovo izdaje našu Domovinu rušeči unaprijed ugled rejting koji Orešković ima u Svijetu zahvaljujući svojim sposobnostima.

Sada, danas na svjetlo dana izlazi istina o ovom epskom boju hrvatskog naroda koji se slobodno može usporediti s devedesetim godinama i vremenom stvaranja Hrvatske. Taktika iscrpljivanja medija, taktika ne odavanja imena, taktika neodavanja strategija bila je jedina moguća taktika koja je dovela do teške ali veličanstvene pobjede.

Šta bi se dogodilo da su mediji prije sedam dana znali imena kandidata za ministre? Bio bi to takav goebbelsovski pogrom kakav još nije viđen na ovim prostorima. Taktiku šutnje, ne odgovaranja na izmišljene optužbe, prihvatio je i Tim Orešković večeras u saboru, a tu istu taktiku primjenio je i Mostov Kovačić, ne odgovarajući na niti jednu repliku nakon svog izlaganja ispred kluba zastupnika Mosta.

Kmeri su „kupili“ i prof. Lovrinovića koji se u maniri pravog komesara obrušio na mandatara Oreškovića i više je nego očito da je on taj ekonomski autoritet koji je trebao srušiti Oreškovićevu gospodarsku strategiju i na taj način obeshrabriti zastupnike u glasovanju za novu vladu.

>>Ostao bez ministarske fotelje - Ivan Lovrinović neće podržati Oreškovićevu vladu

U životu Tihomira Oreškovića poslije večerašnje predstave više ništa ne će biti kao do sada. Vjerojatno brifiran od Karamarka znao je da će biti bezočno napadnut, ali ovu količinu mržnje sigurno nije očekivao. Znao je za ideološke podjele u Hrvatskoj, ali sada mu je valjda jasno tko i zašto te podjele inicira. Večeras je o Hrvatskoj naučio više nego što je imao prigode  naučiti cijeli život, večeras se i njegova ekonomska strategije u glavi okrenula za 180%, jer doznao je da zapravo najveći neprijatelji Hrvatske nisu negdje u nekom imaginarnom svijetu, oni su tu u Hrvatskom državnom saboru i bivšoj Vladi. S tom činjenicom mora računati, mora računati da kraj sebe ima stvarne neprijatelje Hrvatske, one koji Hrvatsku nikada nisu ni voljeli ni željeli. Mora računati na svaku moguću opstrukciju u provođenju svih poteza koji bi Hrvatsku pomakli iz ovog gliba.

Ova pogromaška demonstracija mentalnokomunističke mržnje zapravo nije imala nikakvog smisla, jer znalo se da Vlada ima sigurnu večinu i da će sigurno dobiti potporu u Hrvatskom saboru. Ali količina netrpeljivosti je takva, da se mentalni komunisti nisu mogli suspregnuti bez obzira na političku štetu koju su napravili sami sebi i Hrvatskoj.

Vrhunac ovog dugog dana u povijesti Hrvatske bio je tužan ispraćaj poraženog Zorana Milanovića iz Banskih dvora, a zato se pobrinuo vidno deprimirani Mislav Bago, kojemu je valjda tek sada potpuno jasno da njegova TV šupa više ne će dobivati vladine apanaže za beskrajno laganje koje mu je plaćao Milanović.

I šta drugo prije spavanja nego čaša vina i koja domoljubna pjesma!

Živjela Hrvatska, živjela Predsjednica, živio Premijer i živio predsjednik Hrvatskog državnog sabora akademik Reiner!

 

Kazimir Mikašek Kazo