Saborski zastupnik Mosta, Ivan Lovrinović, izjavio je u petak navečer da neće podržati Vladu mandatara Tihomira Oreškovića.

Lovrinović, koji je silno želio ući u izvršnu vlast, je tijekom obraćanja zastupnicima i kandidatima za budući saziv Vlade ocijenio kako sporazum koji su potpisali Most i Domoljubna koalicija pokazuje kako "fali znanja, odlučnosti i profesionalnosti".

-Ne vjerujem da će se ići u dobrom smjeru i ja vam, na žalost, ne mogu dati povjerenje, zbog građana kojima sam obećao. Važnije mi je zaštititi vlastiti obraz i interese građana. Došlo je vrijeme da otvoreno jedni drugima kažemo u oči što mislimo, dosta je bilo ulagivanja i šupljih govora - kazao je Lovrinović u pojedinačnoj raspravi u Saboru i dodao kako će se ispričati Vladi ako ga svojim potezima demantira.

 Lovrinović tvrdi kako je program s kojim je Most išao u kampanju srezan do neprepoznatljivosti, kako se ne spominje monetarna reforma te kako o monetarnoj politici Hrvatske govore samo strani bankari.

-Kao autor značajnog dijela gospodarskog programa Mosta osjećam se izigranim, kao i svi koji su glasali za Most - rekao je Lovrinović, koga ekonomski analitičari u šali zazivaju "ljevičarem većim od Fidela Castra".

Neslužbeno se doznaje da saborski klub Mosta napušta i odvjetnik Juro Martinović te Ivica Mišić.

 

M.M.