Zoran Milanović izrasta u najvećeg negativca hrvatske politike "od stoljeća sedmog"! Naime, taj častohlepni neradnik, čovjek krajnje limitiranih intelektualnih mogućnosti, koji svoju neukost prikriva lupetanjem na raznim jezicima, postao je glavnom polugom Budimira Lončara, nekadašnjeg OZNA-ša i čuvara "večite vatre Velike Srbije" – cinično nazivane "Titinom Kraljevinom Jugoslavijom"!

Budmir Lončar je nešto poput lokalnog Henrya Kissingera, samo u opancima, s "Titinom partizanskom-šajkačom" i u ruskom šinjelu kojeg su ozbiljno izjeli moljci. Svi Josipovići, Mesići i Pusićke njegova su potrčkala, dok on koordinira rastrčanom ORJUNA-škom mladošću! Ipak, nekako se to jugoslavensko ludilo najbolje uhvatilo u podbuhlom pijancu koji je kao premijer odradio sjajan anti-hrvatski posao zastrašujućim zaduživanjem Hrvatske!

"Titina Jugoslavija" bila je udbaško-opančarsko-bravarska monarhija i svi Jugoslaveni osjetili su se prevareni kad im je Hrvatska razbila omiljenu igračku 1991! Kako biti jugoslavenski udbaš bez – Jugoslavije?!

Poslije novije serije srpskih vojnih i političkih poraza (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Kosovo...) krenulo se u pokušaj preuzimanja HDZ-a, preko Sanadera i Jace Kosor, koje su izravno kontrolirali Mustač i Perković, te potom u otvoreno preuzimanje Hrvatske s Milanovićevom "Srpskom demokratskom partijom" (SDP).

Prvi zadatak Milanovićeve bizarne srpsko-jugoslavenske vlade bio je spriječiti ulazak u Europsku uniju, potom, kad to nije uspjelo, krenulo se u provociranje Mađara i Slovenaca, kako bi oni učvrstili granice prema Hrvatskoj, uz naravno, ukidanje svih granica prema Srbiji!

>>Zanimljiv susret rektora Damira Borasa i Budimira Lončara

Istovremeno se išlo na razaranje hrvatskih kulturnih institucija (četnik Frljić na mjestu intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Rijeci; 56.000 nevladinih udruga, od kojih je masa dobivala novac od Ministarstva kulture da pljuje po Hrvatskoj), sporta (udbini agenti koji su izazvali incidente na nogometnoj utakmici s Italijom i koji su, potom, crtali kukasti križ na na Poljudu; napadi na HNS i "Dinamo"), školstva (poludjeli ministar Jovanović; izbjegavanje pojma hrvatskog jezika, davanje hrvatskih udžbenika na srpsku procijenu), policije (infiltracija velikog broja Srba, neizrada europskih prometnih tablica, organizirani incidenti s forsiranjem ćiriličnih natpisa u Vukovaru), medija (Srbin Goran Radman na čelu "Srpske televizije Zagreb", srpski RTL, "Novi list" kao "glasilo četnika Sjevernog Jadrana", čiji se glavni urednik Ivica Đikić prebacuje na mjesto urednika srpskih "Novosti", kao "glasila zagrebačkih četnika"; portal Radio Gornji grad), glazbe (izostanak Hrvatske s Eurosonga), znanosti (neprijavljivanje Hrvatske ze Svjetsku izložbu EXPO u Milanu 2015.), enciklopedistike (Velimir Visković, kao utemeljitelj "Jugoslavenskog društva pisaca" u Zagrebu izdaje lažnu "Hrvatsku književnu enciklepediju", koja je zapravo "Jugoslavenska književna enciklopedija"), Crkve (izrugivanje katolicima, destrukcija katoličke obitelji pederskim zakonima i marševima, rušenje beatifikacije Stepinca preko Srpske pravoslavne crkve), rušenje HDZ-a iznutra preko banjalučkog studenta Drage Prgometa, forsiranje Istre kao izmišljene srpsko-talijanske pokrajine, u čemu su odigrali izrazito negativnu ulogu ljepljivoprsti Ivan Jakovčić, lažni Talijan Furio Radin i pravi Srbin Vladimir Torbica, kao ministar kulture Županije za odnose s Italijom i Srbijom...

I gdje smo sada?

Drago Prgomet, taj rastrčani junior Budimira Lončara, pokazao se potpunim diletantom, pa su središta jugoslavenske moći morala nastaviti buditi svoje neispavane ljude u Mostu, s ciljem da se onemogući bilo kakvo funkcioniranje hrvatske države, bez Srba i Srbije!

Most, kao još jedan Lončarov prevarantski projekt, mutirao je iz benignog tumora u maligni, a bivši premijer Milanović postao je glavni galamdžija, te zabavljač kao step plesač na udbinom poljudskom kukastom križu! "Svi Hrvati su ustaše - Srbi će da svedoče!"

Rat dosjeima se nastavlja!

Prilažem skromni dokaz da je "Novi list" prije no što je postao glasilo četnika sjevernog Jadrana, bio pristojno hrvatsko! Naime, u prvom broju tog lista, od "2. siečnja 1900.", stoji: "Program "Novog lista" bit će i ostati hrvatski program na načelima stranke prava." Isti, vrlo prevrtljivi Supilo, davno je otkrio i suštinu problema u istom svom glasilu, tada najtiražnijoj novini u Hrvatskoj na hrvatskom jeziku!

"I Srbi bi željeli more, pak su za sada, cijelu svoju politiku po hrvatskim zemljama tako udesili da što više oslabe Hrvatstvo. Oni, naime, drže, da je ovo njihovim ciljevima direktno ogibljenje, te mi vidjesmo njihovu nebratsku politiku u Hrvatskoj i u Dalmaciji, gdje se ne ustručavaju združiti s najgorim narodnim protivnicima..." (14.02.1901.)... te "Hrvatska kao most na Balkan, to je negacija svakog narodnog ideala, svakog najprimitivnijeg pojma narodne slobode. Hrvatska kao most na Balkan (i kome još most!), to je najponiženija uloga koja se može namijeniti jednom narodu. Povijest ne poznaje takvih primjera. Prestanite, za miloga boga, s tim "mostovima", inače će Hrvata biti stid reći da je Hrvat." (16.07.1901.)

 

F. Perić