Tzv. Radnička fronta na društvenim se mrežama ''pohvalila'' sramotnim skrnavljenjem ploče 11 poginulih pripadnika HOS-a postavljenoj u Jasenovcu.

Uz objavu galerije fotografija kojom dokazuju da upravo oni stoje iza skrnavljenja ploče, ne skrivaju političke pozicije identične onima Aleksandra Vulina, Ivice Dačića i Milorada Pupovca.

-Ustaševanje i fašizacija Hrvatske se ne događaju zato što su neki ljudi ljubitelji povijesti, u kojoj pogotovo vole koljače koji su služili ‘nadmoćnoj njemačkoj rasi’. Fašizacija se događa kako bi se unaprijed diskreditirale sve pozitivne tekovine bivše Jugoslavije - npr. radnička prava, javno i dostupno zdravstvo i obrazovanje, demokracija na radnom mjestu itd. Ta diskreditacija povijesti se pak odvija zato da nikome danas više ne bi palo na pamet tražiti društvo jednakosti, solidarnosti i socijalne pravde. Takav će odmah biti prozvan Jugoslavenom i komunistom, a u konačnici će, ako zagusti, na njega pustiti i neofašističke horde, koje - iako pričaju o velikoj hrvatskoj slavi (dok puzaju pred nacističkom Njemačkom i predaju Talijanima pola Hrvatske) i istrebljenju ‘nižih vrsta’ - zapravo služe tome da se kapital očuva na vlasti. Dok Todorić i ostali kapitalisti žive u dvorcima i voze se helikopterima, a obična raja bježi iz zemlje ili kopa po kontejnerima, one će, koji bi se možda mogli pobuniti protiv takvog lopovskog sistema, kontrolirati neofašistički plaćenici. Pravi smisao fašizacije je da i dalje ostanete kapitalističko roblje, a utjehu nalazite u vikanju ‘Hrvatska, Hrvatska!’, dok vam fašistička čizma razbija zube - naveli su članovi Radničke fronte u priopćenju povodom akcije u Jasenovcu.

Pupovčeve Novosti trijumfalno su izvijestile o ovom vandalskom činu, ne skrivajući da su na istim ideološkim pozicijama.

-Članovi Radničke fronte su u nedjelju izveli akciju u Jasenovcu. Tamo su podno ploče s ustaškim pozdravom ‘Za dom spremni’, koja je prije više od mjesec dana otkrivena nedaleko od ustaškog logora smrti, postavili plakat s natpisom ‘Fašisti - branitelji tajkuna’. S istim plakatom fotografirali su se i podno Kamenog cvijeta Bogdana Bogdanovića - izvijestile su "Novosti".

 

R.H.