Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin rekao je kako očekuje da će predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tijekom posjete Zagrebu dočekati ustaše na trgovima i pokušati doći do njega, kao i u Srebrenici.

-Naš predsjednik ide tamo gdje će ga dočekati ustaše na trgovima, koji će pokušavati doći do njega, kao što su došli i pokušali ga ubiti u Srebrenici - rekao je Vulin.

Ponovio je kako i dalje vjeruje da Aleksandar Vučić ne treba ići u Hrvatsku.

-Tamo će se skupiti ustaše na trgovima i demonstrirati protiv njegovog dolaska, kao da njegov posjet može donijeti neko zlo. To je zbog toga što Vučić ima hrabrosti reći da Srbi imaju svoje interese i da će Srbija braniti Srbe koji žive na prostoru Hrvatske, kao i da se neće ponoviti Oluja - rekao je Vulin.

Ocijenio je da se Srbima dogodila "Oluja" zato što su šutjeli o Jasenovcu.

-Ustaški pozdrav ne treba biti na jasenovačkim kostima. Nemoguće je danas naći zemlju na svijetu s kojom se nećete složiti o prirodi bilo kakvog kvislinškog fašističkog režima, osim u slučaju Hrvatske - rekao je Vulin.

Poručio je kako Aleksandar Vučić u Hrvatskoj želi razgovarati o isplati mirovina protjeranim Srbima, rješavanju pitanja njihovog radnog staža, o ljudskim pravima, Zakonu o braniteljima kojim je 500.000 državljana Hrvatske srpske nacionalnosti proglašeno agresorima, kao i o zakonu o plaćanju poreza za zemlju koja se ne koristi.

 

M.M.