Pola zemlje živi od turizma, a turizam će biti upropašten ukoliko migranti prijeđu granicu. Kad je jednom prijeđu, Bog ih više ne će moći izbaciti. I tako će pola pučanstva u najmanju ruku prepoloviti svoje ovosezonske prihode.

Uzroke poznajemo prema posljedicama, a ne posljedice prema uzrocima. Kad je pitanje ratifikacije Istanbulske konvencije došlo na dnevni red, kako u Hrvatskom saboru, tako i u javnosti, nitko od njezinih pobornika i protivnika nije istaknuo najvažniji njezin dio, zbog kojega je hrvatska vrhuška i podlegla pritiscima iz Bruxellesa, naime njezino VII. poglavlje naslovljeno „Migracija i azil“.

Velika hrvatska pamet je trubila i tupila o rodnoj ideologiji, feminizmu, genderizmu, marksizmu, protueuropskoj i protukršćanskoj naravi Konvencije; teško je naći čovjeka koji o Konvenciji nema mišljenje.

Sveznadari i pametnjakovići su raščlanili svaki segment Konvencije, dio po dio, riječ po riječ, ali je ili nisu pročitali do kraja ili njezin kraj nisu razumjeli. Protivno volji većine puka, Konvencija je ratificirana i sad ćemo snositi posljedice. Ali te posljedice ne će biti da muškarci koriste ženske WC-e, spolno-rodna liberalizacija, ozakonjenje pedofilije ili koji su već zahtjevi suvremenog „progresivizma“ ili „naprednosti“, nego se stvorio pravni mehanizam prema kojemu migrante ne će biti moguće vratiti u njihovu matičnu državu, ukoliko se nad njima vrši „rodno nasilje“, što god to značilo, a znači sve, odnosno ništa.

Blago onima koji vjeruju u slučajnosti! Eto, sasma slučajno, nakon ratifikacije Istanbulske konvencije, policija puca u kombi koji ilegalno prevozi migrante kod Donjeg Srba, a par dana nakon migrant na granici sa Slovenijom kolcem napao policajca te je ovaj morao pucati u tlo radi upozorbe. Napomenimo samo da su ovo slučajevi koji se nisu mogli zataškati te su stoga procurili u javnost. Uzmimo također u obzir da je samo 10% migrantskih „incidenata“ diljem Europe dospjelo u javnost; ostalo se zamračuje po nalogu najviših političkih dužnosnika.

Istovremeno s ovim migrantskim ekscesima u Hrvatskoj, Angela Merkel u Münchenu govori europskim pučanima: “Treba uvesti 'europsku policiju' i razviti solidarnost za prijem migranata“. A koja će biti svrha te „europske policije“? Daljnje zataškavanje i zamračivanje, budući nisu sve države toliko poslušne po pitanju migranata kao što je Hrvatska.

Duboka država u Hrvata je odmah pozvala Božinovića u Nu2 kako bi sanirala štetu i pokazala urbi et orbi da Hrvati ipak nisu klerofašisti, nacisti i ognjištari kao što su Mađari ili Poljaci.

Mudri se „analitičari“ pitaju zašto je Plenković toliko žurio s ratifikacijom Istanbulske? Eto zašto; jer je dobio nalog, ali ne kako to mniju sveznadarske Hrvatine, jer se odjednom Plenkiju prohtjelo postati zagovornikom rodne ideologije, nego je to dio europskog političkog „establishmenta“ i dio plana za naseljavanje Europe bliskoistočnim barbarima. Zašto? To je teško i maltene nedokučivo pitanje, no, o tomu Hrvatska i njezini građani ne trebaju brinuti. Uostalom, ne radi se o medicini, uzrok je nebitan za suočavanje s posljedicom.

Također, nekako je hrvatska ratifikacija Konvencije „koincidirala“ s novim migrantskim valom i stotinama tisuća (nije pretjerivanje!) Arapa na hrvatsko-bosanskoj granici.

Prošle smo godine imali požare za koje nitko nije odgovarao. Očito su ljevičari u Hrvata veći vjernici od desničara; vjeruju u „spontano samozapaljenje“ više no kršćani u bezgrješno začeće. Ove ćemo godine imati možebitan prodor migranata s juga; ukoliko dođe do toga, a činjenice, nažalost, taj scenarij sve više i više potvrđuju, Hrvatskoj će propasti turistička sezona. Hrvatska nema tehnologiju, nema proizvode, nema prirodne resurse; ima novac koji šalje iseljeništvo, a svako drugo kućanstvo ima člana obitelji u Irskoj, Njemačkoj, SAD-u ili Italiji koji šalju čisti novac u Domovinu te, naposljetku, ima turizam.

Prosječni Hrvat smatra da turisti u Hrvatsku dolaze zbog čistog mora, lijepog vremena, dobre hrane ili čega već. Zar Španjolska, Portugal i Francuska nemaju čisto more i lijepe plaže? Zar ćemo hrvatsku kuhinju uspoređivati s talijanskom ili francuskom? Uozbiljimo se malo. Turisti, mahom Nijemci, Česi, Talijani, Poljaci, Slovenci i Mađari dolaze u Hrvatsku zbog nečega što Hrvatska nema, a to su Arapi. Dovoljno je otići u Nicu ili Barcelonu i vidjeti tko prodaje drogu, džepari i maltretira turiste. Turist je u Hrvatskoj okružen, prije svega Europljanima, jer Hrvati jesu Europljani, većinom katolici, te pripadaju tom kulturnom krugu. Dijelimo iste običaje, navike i manje-više ćemo se oko svega sporazumjeti, ako ne i dogovoriti.

Ukoliko migrantski val prijeđe hrvatsku granicu, propast će cijela turistička sezona. O neredima, silovanjima i uspostavi šerijata smo već dovoljno posvjedočili u Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji i zemljama Beneluxa; samo idiot može tvrditi da će se istočnjačka horda drukčije ponašati na hrvatskoj obali.

Pola zemlje živi od turizma, a turizam će biti upropašten ukoliko migranti prijeđu granicu. Kad je jednom prijeđu, Bog ih više ne će moći izbaciti. I tako će pola pučanstva u najmanju ruku prepoloviti svoje ovosezonske prihode. Ako netko mnije da će Plenković i Božinović spriječiti tu katastrofu, grdo se vara.

No, o tome nitko ne će ništa kazati. Vladajući se kriju iza gospodarsko-ekonomskih tema; zar nije turizam vrhunska gospodarsko-ekonomska tema? S druge strane, „desniji“ i „desni“ se i dalje samozadovoljavaju feminizmom ili rodnom ideologijom. Da, da, to je ta hrvatska „pamet“ i „pronicljivost“…

 

Mila Marušić