Zamjenik predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić jutros je bio u DORH vezano za ispitivanja u sklopu istrage o nestanku dijela spisa u slučaju tzv. elitne prostitucije. Nakon davanja iskaza u DORH-u, gdje je pozvan u svojstvu svjedoka, smješnim je ocijenio pokušaje da se njega, koji je koordinirao cijelu akciju, medijski optužuje za "probijanje mjera".

-Odazvao sam se kao i svaki drugi građanin na poziv DORH-a. Došao sam ponovno dati svoju izjavu koju sam dao i 2011. godine - istaknuo je Brkić u razgovoru s novinarima.

Zbog pozicije koju je ranije obnašao u MUP-u odbio je govoriti o detaljima.

-Ne mogu vam govoriti detalje. Morate razumjeti moju tadašnju poziciju, bio sam zamjenik ravnatelja policije i neke vam detalje ne mogu iznositi. Dao sam izjavu na okolnosti navodnog curenja i probijanja mjera - rekao je Brkić.

Smiješnim je nazvao optužbe da se njega, koji je koordinirao cijelu akciju, medijski optužuje za "probijanje mjera".

-Dao sam izjavu, ponovno, na okolnosti iz 2011. Smiješno je, a mogu reći i žalosno, da ja koji sam u to vrijeme bio zamjenik ravnatelja policije, koji sam koordinirao cijelu akciju… U konačnici ta je akcija rezultirala uhićenjem i pravosudnim epilogom. Sad sam pozvan ponovno, da dajem izjave na okolnosti toga i da me se sumnjiči da sam probio mjere. Da sam želio na bilo koji način kontaminirati akciju sigurno ne bi došlo do realizacije te akcije - objašnjava Brkić.

Dvoji je li ovo hajka na njega osobno ili HDZ.

-Pitanje je li to politička hajka na mene. Možda je usmjereno prema HDZ-u. Samo je zanimljivo da se ta priča sad ponovno ponavlja, a reciklirana je već nekoliko puta - rekao je Brkić dodajući da je u DORH-u bio u svojstvu svjedoka.

S premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem, kako je kazao u razgovoru s novinarima, razgovara svaki dan.

Podsjetimo, Državno odvjetništvo danas je počelo ispitivanje desetak osoba kako bi se utvrdilo što se dogodilo s predmetom vezanim za kršenje mjera tajnog nadzora osumnjičenih u slučaju tzv. elitne prostitucije iz 2011., čiji je dio spisa nestao iz nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

 

M.M.