Uoči početka današnje sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković je poručio kako se prema izvješću ministra Kuščevića čini da nijedna inicijativa nije prikupila dovoljan broj glasova

-Prema informacijama koje je ministar Kuščević dobio danas na temelju rada APIS-a, koji je bio zadužen da prebroji potpise, i posebnog povjerenstva koje je dodatno verificiralo to izvješće, čini se da nijedna inicijativa nije prikupila dovoljan broj potpisa. Mi ćemo danas usvojiti zaključak i tu informaciju proslijediti Saboru. Isto tako, zadužit ćemo ministru uprave da inicijativama i svima zainteresiranima omogući uvid u sve one potpise koji su proglašeni nevažećima - kazao je.

Ministar uprave Lovro Kuščević jutros je, ne otkrivajući koliko je potpisa prikupljeno, poručio da "stav njega kao ministra i Vlade oko pitanja nema veze sa stručnim i objektivnim rezultatima".

-To je rad stručnog provjerenstva koje ni na koji način nije pristrano. Ako su skupili dovoljno potpisa, bit će referenduma, ako nisu, neće. Tko izgubi, ima se pravo ljutiti - kazao je Kuščević.

Kristina Pavlović iz inicijative Istina o Istanbulskoj izjavila je za DNEVNIK.hr kako će tražiti ne samo uvid u brojke nego ispis svih potpisa za koje je utvrđeno da nisu valjani.

-Želimo točnu informaciju koji potpis u kojoj knjižici nije valjan - poručila je Pavlović.

 

M.M.