Sve su glasnije spekulacije prema kojima Plenkovićeva bliska suradnica i HDZ-ova saborska zastupnica Dragica Vranješ, supruga HDZ-ova dogradonačelnika Makarske Joze Vranješa, a kćer Joska Roščića, HDZ-ova načelnika Baške Vode, odlazi u Europski parlament.

Da, Roščić-Vranješ, kako se čini, već pakira kofere prema Bruxellesu i instituciji gdje je prije nekoliko godina živjela i radila, i to u uredu sadašnjeg predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, koji ju je sada nagradio s četvrtim mjestom na listi HDZ-ovih kandidata, piše Slobodna Dalmacija.

Četvrto mjesto naime, moglo bi značiti izravan prolaz. Prva imena su, može se tako reći, automatski dobitna. Ukoliko, naravno, ne iznenadi netko iz pozadine s preferencijalnim glasovima.

Podsjetimo, u saborskoj klupi Dragica danas sjedi kao zamjena ministra zdravstva Milana Kujundžića.

-Nešto više od tisuću glasova koje je osvojila na parlamentarnim izborima te 2016. godine ne bi joj, istina, mogli priskrbiti ni katrigu u kafiću pored Markova trga, no ostane li dovoljno dugo u Europskom parlamentu mogla bi kupiti čitavi inventar hrvatske sabornice - navodi Slobodna Dalmacija pišući o potencijalno novoj HDZ-ovoj europarlamentarki koja je karijeru započela u briselskom uredu Andreja Plenkovića.

Već se od ranije nagađa da će HDZ-ovu listu za Europski parlament "nositi" druga Plenkovićeva "miljenica" Gabrijela Žalac, koja se posljednjih dana našla u nekoliko afera.

Zbog takvog načina kadroviranja mnogi se pitaju - postoji li uopće HDZ kao stranka?

 

M.M.