SDP-ov saborski zastupnik Nenad Stazić, nadovezujući se na medijsku harangu uperenu protiv Crkve i Darija Kordića, danas se u Saboru osvrnuo na predavanje Darija Kordića u Studentskom domu na Savi, zatraživši da se Studentski centar i Rektor očituju o svemu.

-Predavanje je organizirao don Damir Stojić, katolički svećenik, suorganizator je Zavičajni klub hercegovačkih studenata, a tko bi drugi? U publici je bio očekivano i Joe Šimunić poznat po tome što je na stadionu urlao ustaški pozdrav ‘Za dom spremni', rekao je Stazić tijekom slobodnog iznošenja stajališta u ime Kluba SDP-a.

Njegovo izlaganje izazvalo je reakciju HDZ-ovih zastupnika – Božo Ljubić je ustvrdio da je uvrijedio sve Hercegovce, Ivan Šipić da je uvrijedio Katoličku crkvu, a Ivan Šuker optužio ga je za mržnju prema Hrvatima u BiH, dok mu je predsjedavajući Željko Reiner dodijelio opomenu zbog vrijeđanja stranaka i pojedinaca.

-U svom govoru mržnje vi ste uvrijedili mene i kao Hercegovca i kao katolika i kao Hrvata, jer to što ste izrazili u kontekstu ‘tko bi drugi nego Hercegovci’ je čisti rasizam, optužio je Ljubić Stazića.

Željko Glasnović (Neovisni za Hrvatsku), replicirajući Staziću, kazao je kako on, i njemu slični, i dalje plešu Staljinov ples. 

-Dario Kordić najčasniji je čovjek kojeg sam ikad upoznao. Prvo civil je bio, a ne vojni zapovjednik. Dok ste vi žderali ovdje po švedskim stolovima, on se borio, da mudžahedini iz 7. muslimanske brigade ne dođu u Ploče - rekao je Željko Glasnović.

 

M.M.