SDP-ov kandidat na predsjedničkim izborima bit će Zoran Milanović. U vrhu HDZ-u još čekaju da Kolinda Grabar-Kitarović objavi da ulazi u utrku za drugi mandat.

Poruku da očekuje objavu njezine kandidature poslao je aktualnoj predsjednici i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

- Pred nama su predsjednički izbori. Očekujem ponovnu kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović. Siguran sam da ćemo je svi zajedno podržati. Na njoj je da pronađe pravi trenutak da objavi kandidaturu, a ja vidim da je HDZ-ovci čekaju široko otvorenih ruku, poručio je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obraćajući se okupljenima na svečanoj akademiji povodom 30. obljetnice utemeljenja HDZ-a.

Sličan poziv uputio je i Branko Bačić.

- Veselim se utakmici između Kolinde i HDZ-a i SDP-ovog kandidata. Zoran Milanović je stara mušterija HDZ-a obzirom da smo u proteklih šest izbora pobijedili SDP i Milanovića. Ne vjerujem da neuspješni premijer može biti uspješni predsjednik. Uvjeren sam u pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović. Vjerujem da čeka najbolji trenutak kako bi objavila svoju kandidaturu, izjavio je gostujući u Dnevniku HTV-a HDZ-ov Branko Bačić.

Na pitanje je li siguran da predsjednica ide na drugi mandat odgovorio je kako je to njezina odluka, a on se nada kako će s ona HDZ-om ući u tu utrku.

-Ne vjerujem da će odustati i nemam saznanja ni o kakvim dokazima koji bi mogli kompromitirati predsjednicu - kazao je demantiravši djelom navode Vladimira Šeksa.

Podsjetimo, gostujući u nedjelju u programu NoveTV Vladimir Šeks je nagovjestio kako ipak postoji mogućnost da predsjednica odustane od utrke za novi mandat.

-Ne bih ulazio u takve spekulacije. Sumnjam da je to realno. Moguće je, priča se koješta, da bi se njoj moglo prišiti nešto što bi je moglo kompromitirati - kazao je Šeks.

 

M.M.