SDP-ov kandidat za predsjednika Republike Zoran Milanović oštro je prozvao premijera Andreja Plenkovića i ministra uprave Lovru Kuščevića zbog afere s prenamjenom zemljišta na Braču, poručivši da njihovu "prijetvornost i vjerolomnost treba kazniti".

- Sve ovo oko aktualnog premijera i njegova ministra jako 'vjerodostojno' zaudara na već viđeno, ocijenio je Milanović na svojoj Facebook-stranici.

Osobito se osvrnuo na malverzacije na štetu državnog proračuna.

-Slučaj gašenja obiteljske tvrtke iz koje je prethodno do srži isisana sva supstanca, a naručitelji i državni proračun prevareni jest priča za sebe i njom neka se bave oni kojima je to u opisu posla, poručuje Milanović.

Dodao je kako nema ništa protiv toga da nečija priobalna djedovina, ali i neka druga jednom postane građevinska zona, ako je to prema zakonu i osnovama urbanizma.

- Samo duboko jalna bića imaju s tim problem, kaže Milanović.

Zaključio je kako se u ovom slučaju radi o nečem puno gorem.

-No, ako je istina da su Kuščevići kupili obično šipražje od svog sumještanina da bi to šipražje pravno/političkom alkemijom uskoro postalo pozlaćeno i stostruko vrednije, radi se o nečemu puno gorem. Takvu prijetvornost i vjerolomnost treba kazniti. Tu se ne radi o običnim, malim ljudskim slabostima, ističe Milanović.

 

M.M.