Više nego čudne okolnosti su se posložile u samu čina dolaska Andreja Plenkovića na čelo stranke koju je stvorio Franjo Tuđman. Nedugo iza njegove instalacije, dobili smo potvrdu da je već u činjenici dolaska Andreja Plenkovića na čelo HDZ započela velika demontaža HDZ. Ovih posljednjih dana smo zamijetili grupne odlaske iz HDZ, gradonačelnika legendarnog grada heroja Vukovara Ivana Penave i zatvaranje isto tako bivše gradonačelnice jednog drugog legendarnog grada Knina Josipe Rimac. Gradova simbola Domovinskog rata!

To je simbolična i stvarna poruka koju bi i svi HDZ-ci i hrvatsko biračko tijelo trebali meditirati! Radi se o nečem puno ozbiljnijem od prisilnih odlazaka ili pritvaranja nekakvih “sitniša“, koje pokušava staviti pod bravu, kojim Plenković i Božinović žele da još jednom zamažu oči hrvatskom puku. Niz započet pritvaranjem supruge bivšeg predsjednika HDZ Karamarka, ima posve drugu i ozbiljniju signifikaciju, a koju nitko na hrvatskoj političkoj sceni ne želi očitati. Kristalno je jasno, da Plenković želi zapravo dokrajčiti HDZ, želi ga izbaciti iz kolotečine hrvatskog političkog tijeka i scene. Nalazimo se zapravo u situaciji da netko tko tobože želi voditi borbu protiv kriminala, a sam ima jedan vrlo teški kriminalni mlinski kamen oko vrata, na kojem su pribilježene afere sa najtežim kriminalnim posljedicama, mjerljivim u milijardama eura, u kojem se koprca sam Andrej Plenković i njegove interesne grupe, a ne neki “sitniš“, s kojim prorežimski mediji mažu oči javnosti, zabavljajući galeriju. Ovakvih lažnjaka, izbornih pokusnih balončića, dakako, neće faliti u sljedećim danima i tjednima, koji će uzburkavati i animirat politički vrtuljak hrvatske političke scene, pokušavati skrenuti oči biračkom tijelu, od onih stvarnih tema i orijentacija.

Malko je zakasnio infantilni bruxellski svat Andrej Plenković, a izabrao je pri tome loš uzorak, misleći da će mu to biti dovoljan razlog da mu hrvatski narod povjeruje i povjeri još jednu priliku da ga ponovo prevari. Kasno, ali očito u bezizlaznim situacijama svaki je argument dobar kao slamka spasa. Vjerojatno mu je tu ideju prišapnuo njegov otac, koji je postao navodno naših dana medijski ekspert, nakon što je profilirao svoju znanost komunističkog cenzora i nastavnik kosovske predvojničke obuke na FPN braneći «bratstvo i jedinstvo», misleći da hrvatsko glasačko tijelo, ima kratku memoriju i uzimljući njegove posljednje pokušaje zdravo za gotovo.

Nakon što su Plenković i članovi njegove Vlade učinili najstravičnija zlodjela protiv vlastitog naroda i imovine države, njegov najnormalniji čin bi bio da učini konačno jedan stvarno koristan i ispravan čin i korak, da se samozatvori i legitimira kao počinilac najvećih zločina protiv hrvatskog naroda, osiguravši se komfornu poziciju u Remetinečkim uznicama, a ni u kojem slučaju na izbornim listama u Zagrebu! Namjerno ne govorim spram svog naroda, jer zločine koje je on napravio spram hrvatskog strateškog interesa, su takove naravi, da Plenkovića osobno više ne stavljam u pripadnost našem naroda. Plenković se svojim zločinima samo izopćio, postao je nevjerodostojan politički čimbenik, ne vjerodostojan političar kakvi se u svojim promižbenim plakatima reklamira, već vjerodostojan Mefisto!

Kako ne bi ispalo da govorim napamet, spomenuti ću i taksativno neke od afere koje je Plenković zataškao, ili one koje je sam pokrenuo u koje je bio direktno uključen, ili koje je inspirirao tijekom svog mandata, a ima ih toliko, da bi se više-tomni romani mogli o tome napisati.

Počnimo sa članovima njegove Vlade, jer je 15 članova njegove Vlade i bezbroj visokih dužnosnika moralo odstupiti, ne zbog toga što ih je on sam smijenio, već u činjenici da su bili dovedeni po neprijepornim elementima stavljeni uz zid, da više ne mogu vršiti javnu funkciju i marifetluke kojima su bili objekt i subjekt. Tko je te ljude postavljao u Vladu, koju vodi sam Plenković? O kakvim osobnostima i kvalitetama humanih i moralnih presjeka je sastavljao svoje najbliže suradnike? Kad birate i imenujete, to vuče i stanovite odgovornosti. Što dakako znači i političku odgovornost, za te čine. To pravilo vrijedi za sve druge, osim Plenkovića!? Konačno, cijeli hrvatski narod sada zna, da se Plenković proglašava bezgrješnim. Iako cijeli hrvatski narod zorno očitava da je Andrej Plenković u kriminalne radnje umočen do balčaka, tražeći djevičanski put, što je nemoguća misija, jer je posijao toliko vidljivih tragova, javnih laži, da bi ga se i svaka poštena majka trebala odreći, a kamoli da mu se udjeli jedan izborni glas. Plenković i nakon javnih i neprijepornih osuda, ministarskih ostavki, ponovo ih reciklira i daje im najvažnije funkcije u stranci (Kuščeviću, čija je i Rimac bila donedavna pomoćnica)? Što to znači ? Da razmišljanja hrvatskog birača, sud hrvatskog javnog mijenja, za njega nemaju baš nikakve signifikacije! Svaka humana osoba se može jednom prevariti, pa i dva puta u procjeni osoba, ali Plenković se prevario više od 15 puta, što za ozbiljne analitičare u jednom mandatu, znači da je to problematično nedorasla politička figura, koja nema snagu prosudbe i ispravnost procjena, kao takova ona je diskvalificirana za visoku državnu politiku, ili se radi o nečem drugom?

Na samom početku svog mandata je stavio pod tepih javni kriminal u koje su bili uključeni, posprdno zvani MMF(Mesar, Ministar, Financija) Ivan Šuker i ministrica Martina Dalić, kriminal opsega između 80-110 milijardi kuna, lako vidljiv za ozbiljne analitičare na osnovu izvješća koje je radila državna revizorka Šima Krasić, i druge službe, koje je prihvaćao i Sabor, pa u samoj logici, imaju kao takove, snagu neupitnog dokaza. Da se to raščistilo, nestalo bi u startu njegovog mandata jedno totalno mafiozo okružje, koje je financijski sistematski uništavalo hrvatsku državu u zadnji deset godina.

Umjesto da to učini, Plenković je došao sa jednim novim đavoljim planom u džepu, planom uništenja Agrokora za račun vrlo određenih interesnih grupa. Cijela je priča dobro znata i hrvatskoj i svjetskoj javnosti, konačno danas se sve pikanterije znaju, potkrijepljene dokumentima, hodogramima, planovima, korespondencijom, potvrdama, da je s tim planom došao iz Bruxellesa! Uskoro se očekuju i epilozi u Washingtonu, u kojem će Hrvatska država izvući sa pravom kraći kraj i platiti milijarde eura odštete Agrokorovim dioničarima i vlasnicima, zbog kriminala koji je učinjen u ime države, a time izložiti Hrvatsku državu na stup srama i novim bremenitim financijskim obvezama.

Šef projekta je bio glavom premijer Hrvatske Vlade Andrej Plenković, a pod-izvođačica radova, dopredsjednica Vlade RH Martina Dalić i njena uhodana Borg družina.

Borg afera je nešto najsimptomatičnije u mafiozom djelovanju Andreja Plenkovića, tu vrstu privatizacije poslova vlade, suprotnu i zakonu o Vladi i Ustavnim odrednicama RH, sve je činio za interes određenih grupa, namirivanje partikularnih interesa, vičnih ambijentu latinsko američkih ili afričkih diktatorijalnih središnjica, dobro znanih banana republika. Vidjeli smo kako su se namirivali sve na račun programiranog izazvanog posrnuća poljoprivredno proizvodnog diva, koji je ne spašen, nego do temelja uništen, da bi ga se na kraju za sitniš izručilo Rusima.

Ah, kako to gordo zvuči Andrej za novu izbornu utrku?!

Dakako SMS afera je jedna od najvećih kriminalnih afera uz koju je defacto Plenković i došao na vlast pa bi u svakoj pravnoj državi okrenuo naglavačke državu, ali kad se pravda drži na uzici i za privatne potrepštine, može se prisluškivati, manipulirati pa i zatvarati one koji su određeni za odstrel...

Pranje novca preko Zagrebačke banke u visini 60 milijardi kuna je još jedna od nevjerojatnih zataškanih Plenkovićevih afera, koju je i Plenković i guverner Narodne Banke prikrivao i pokriva, pa neka to sada objasne zagrebačkom biračkom zboru, koji su i kakvi razlozi za sve te tajnosti, umjesto transparentnog pravnog procesuiranja vinovnika, meritorna zapljene tih iznosa.

Afere oko slanja nafte i afere INE tek će se u svoj i cjelovitoj brutalnosti uskoro očitali, u provociranoj šteti na desetine milijardi eura, strpanim novcima u džepove političkih moćnika, zaštićenih po VRH, evidentnim gubitcim državnog proračuna.

Hotmail afera se je u signifikativnoj formi pokazala u apsolutnoj preciznošću i bez bilo kakovih lažnih poruka, potvrđujući da su sve to stvarni mail-ovi, da je sve cjelovita istina, koju je Plenkovićev medijsko pokroviteljski klan pokrivao i nazivao lažju, obesramivši novinarski podrepaški ceh kod Hrvata, ali i kompromitirao pravni sustav države, koji se podložio lažima i instalirao pravosuđe na daljinskom upravljaču vlastodržaca.

Povjerenstvo za zaštitu javnog interesa Sabora je maltretirano permanentno u svom vladajućem mandatu, pa i izvješća o korupciji GRECO-a su spriječena objavljivanja od javnosti, iako su europske i međunarodne institucije uprle oštro prst u Hrvatsku i Plenkovića. Unatoč tome, taj isti Andrej Plenković ima hrabrosti reći hrvatskoj javnosti bez da trepne okom , pred koji mjesec: "Ne dam nikome da meni, vladi i HDZ-u na bilo koji način lijepi etikete korupcije". Njegov logičko razmišljanje, je na takvo mizernoj visini, da je iluzorno sa njim o tome i zboriti.

INA, petrokemije, brodogradnje, sve do neprocesuiranja vukovarskih i inih hrvatskih stradanja, besramnih afera oko financiranja pogodnih medija i sumama mjerene na desetine miliona dolara lobistima, kako bi se potvrdio Plenkovićev kredibilitet po savjetničkim konzultantskim uredima po svijetu iz dana u dan to svjedoče.

Samo prije koji dan smo vidjeli da i sam ministar pravosuđa Bošnjaković uhvaćen u flagrantnom činu sastančeći i na skrovitim mjestima sa jednim od optuženika za ozbiljne kriminalne čine Mačekom, na isti dan kada se Mačeku i Sanaderu sudilo na ročištu u Zagrebu, što je čin bez presedana u europskom pravnom ambijentu, što samo dodatno ilustrira, što je Plenković uveo u pravnu praksu hrvatske države kao “reformski“ element!

Mi možemo samo staloženo odgovoriti gospodinu Plenkoviću, ne samo da vam možemo lijepiti tu koruptivno kriminalnu etiketu na čelo, već i to da ste vi zapravo, jedinica za koruptivnu aktivnost u jednoj nesretnoj europskoj zemlji, koja se zove Hrvatska, koja je zbog vas izgubila sva demokratska obilježja i nadu, jer ste vašim koruptivnim aktivnostima pretvorili ovu zemlju i njen plemenit narod u taoce, u narod bez nade u bolje sutra! Rastačete hrvatsku populaciju da bježi od tog bezvlađa po bespućima svijeta, da nađu svoj spas od vas i vaših udruženih mafioznih grupe, svih vidova korupcije, lopovluka najnižih i najogavnijih metoda i strasti. Pri tome tražiti da vam se plješće i smatrate bezgrješnim, iako je vaša vladavina, vladavina bespravlja, laži, javnog razvrata i bogohulja. Vi ne zaslužujete nikakvo povjerenje hrvatskog puka, već vritnjak da završite u središnjici pakla sa vašom opakom klikom bogohulnika i demonskih namjesnika!

Pitam se na kraju gdje su nestali ti svi sjajni hrvatski bojovnici, generali i časnici, Ante Gotovina na njihovom čelu, Mladen Markač, briljantni Admiral Lošo… hrvatski generalski zbor, da se i oni oglase o vašim mešetarenjima o onomu što je bila i njihova uloga u Domovinskom ratu obrane i uspostave Hrvatske države? Zar i oni nemaju moralna obveza da se ne dopusti obezvređivanje onoga što je I hrvatski narod svojom krvlju natapao i stvarao, pod njihovim vodstvom i žrtvom pa i temelja, na kojima je njihov vojskovođa Franjo Tuđman uspostavljao ciljeve i stvarao političko ozračje, koju je on inicirao kao pokret za reuspostavu države, koju danas Plenković sustavno demontira!

Ovo pitanje postavljam iz osobne perspektive, jer osjećam da ih netko kvalificiran mora postaviti, jer sam sa Franjom Tuđmanom dijelio sve bitne ideje i ostao u tim temeljnim odrednicama u simbiozi razmišljanja o uspostave države do zadnjeg daha njegovog života. Konačno i ta sudbine, koja nas je stavila na istu trasu, nas desetorice zatvorenih 11.siječnja 1972.godine, koji smo pokazali hrvatskoj mladeži puteve osvješćivanja, kuda treba ići u obnovi zaštite duha našeg državnog i nacionalnog suvereniteta i identiteta, kao bazu onoga što se desilo u Domovinskom obrambenom ratu.

Kako su svi moji prijatelji Franjo Tuđman, Marko Veselica, Vlado Gotovac, Vlatko Pavletić, Šime Đodan, Jozo Ivičević Bakulić, Ante Bačić, Hrvoje Šošić i Zvonim Komarica preminuli ,ostao sam kao najmlađi još kao posljednji živući svjedok te grupe časnih hrvatskih muževa intelektualaca, pa i u spomen na njih, na njihove i naše žrtve uputim hrvatskoj javnost ovaj poklič za pravdu, da se prisjeti ovih žrtava i odredi u njihovim biračkim odlukama i stremljenjima i stane na kraj svim destruktivnim nastranostima kojim ih vodi Andrej Plenković!

 

Ante Glibota