Mnogi ističu da ovako kako je danas da tako nije bilo ni u vrijeme hrvatskog Domovinskog rata. Osim što nas je „pogodio“ korona virus, evo nam sada uz sve druge probleme (ovrhe i sl.) i – potres, ili bolje rečeno – katastrofa od 6,3 po Richteru.

Brojni građani sami su se organizirali i šalju pomoć diljem Banije. Očito ne čekaju da to učine državne institucije, koje su objavile tek žiro-račune na koji, poglavito oni u inozemstvu mogu slati novce.

Što bi se dogodilo da i u ovu katastrofu nisu „uskočili“ građani ili udruge, pa čak i pojedine navijačke skupine?

Međutim, nitko ne pita, a gdje su saborski zastupnici? Neke tu i tamo znamo vidjeti kako se u Petrinji, Glini ili Sisku „slikaju“ (nikuda ne idu bez kamera!) i kako obećavaju napaćenim, ustrašenim i promrzlim ljudima brda i doline.

Saborske klupe su prazne. Ovo najviše predstavničko tijelo građana koje je i nositelj zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj – šuti.

Zastupnici su još od sredine prosinca prošle godine na „zasluženom“ odmoru, sve do 15. siječnja. Gdje toga ima? Kad je Baniju pogodio prvi jaki potres i porušio mnogobrojne domove oni su se tu istu večer morali okupiti, i to u punom sastavu.

Ali, kako vidimo, njih ne može uzdrmati ni razoran potres jačine 6,3 stupnja po Rihteru!

Sad se još jednom pokazalo da većina tih ljudi nema nikakve odgovornosti, da žive kao bubrezi u loju.

Pa, što ako je kod nas katastrofa. Oni su po zakonu na godišnjem odmoru!

Tako bi se neki od njih vjerojatno ponašali i da smo (ponovno) doživjeli agresiju.

Da nije smiješno, bilo bi žalosno!

 

Mladen Pavković