Država koja slavi komunističke zločince koji su svirepo izvršili pokolj nad više od pola milijuna Hrvata nakon završetka rata nije država hrvatskih branitelja i ne može biti ni država hrvatskog naroda. Njihove nasljednike i njihove promicatelje bi trebalo pod hitno ukloniti iz politike, školstva i kulture, ako hrvati žele preživjeti kao narod i država.

Žalosno jer nakon uskrsnuća hrvatske države u krvavom ratu protiv srbijanskog nacizma i fašizma te nakon tolikih žrtava, mnogi potomci hrvatskih komunista plaču za Jugoslavijom, grobnicom hrvatskog narodnog identiteta. Na svaki mogući način lažima pred  svijetom optužuju republiku Hrvatsku za diskriminaciju i nepoštivanje ljudskih i etničkih prava izmišljajući događaje.

Oni uopće ne razlikuju etnik od nacije. Hrvatska je čak i po današnjem komunističkom Ustavu demokratska republika, a u njoj svi državljani imaju ista prava. U takvoj državi ne postoje nacionalne nego etničke manjine koje imaju ista prava kao i većinski narod. Oni su etnički dio drugog naroda,  a po nacionalnosti su politički Hrvati koji se moraju koristiti hrvatskim službenim jezikom. Štoviše, to ne razumije Titov pionir Plenković. Ni Talijani ni Srbi ne smiju imati u Hrvatskoj državne škole na svojem jeziku jer i jedni i drugi se trebaju i moraju integrirati u hrvatsku naciju.

Imaju li bivši komunisti u sebi barem trunku poštenja? Laž pred svijetom ili rad za strane tajne službe bi moralo biti kazneno djelo. Između sebe se svađajmo i mrzimo, ali pred svijetom zajednički branimo hrvatske interese. Ponašajmo se kao Židi. Zar hrvatski sabornik Pupovac otvoreno ne radi za Srbiju i protiv hrvatskih interesa? Ima li Hrvatska zakon koji bi zaustavio ne samo Pupovca nego i sve druge strane žbire u Hrvatskoj, primjerice, soroševce. Kako su prolazili u Jugoslaviji oni koji su radili za strane tajne službe? Kako prolaze u SAD ili Britaniji?

Mnogi Hrvati se srame ustaša, a komunisti se ne srame jednog od deset najvećih zločinaca dvadesetog stoljeća Josipa Broza Tita koji prema nekim izvorima čak nije ni bio porijeklom Hrvat. Očito, radi se o lijenčinama i opranim mozgovima koji su živjeli udobno na račun komunizma u Titovoj državi koja je progonila Hrvate, što je po svemu bilo sličnom Hitlerovom progonu Žida.  Ako ovo još nismo shvatili, ni Bog nam ne može pomoći. Koliko se Hrvata iselilo iz Jugoslavije nakon prisilnog nametanja komunizma?

Zbog toga postavljam pitanje: Tko su bili ustaše?

Po meni ustaše su bili hrvatski nacionalisti, nikada nacionalni socijalisti iliti nacisti, a još manje fašisti, ali bez ikakvog valjanog dokaza potomci komunista i četnika ih nazivaju fašistima. Međutim, srbijanski kralj je sprovodio velikosrbijanski nacizam i isporučio hrvatski teritorij Nijemcima i Talijanima potpisavši pakt sa Hitlerom, dok su jedino četnici surađivali sa talijanskim fašistima i nitko ih ne naziva fašistima. Tako je srbijanski kralj još jednom poklonio hrvatski teritorij Nijemcima i Talijanima, ali potomci komunista za sve optužuju Pavelića.

Dakle, NDH je nastala na njemačkom okupiranom hrvatskom teritoriju, a Talijani su na svojem okupiranom teritoriju surađivali sa četnicima.  Pavelić nije surađivao sa Talijanima nego je proglasio NDH na njemačkom okupiranom teritoriji na kojem nije vladao ni  upravljao, ali nije surađivao sa talijanskim fašistima. Ustaše nisu Italiji poklonili Istru, Rijeku, Cres,  Lošinj sa manjim otocima, Zadar sa otocima i zaleđem, Lastovo i Palagružu jer to je poklonio srbijanski i jugoslavenski kralj, a ne Pavelić, 1920, odnosno, 1922. godine. Mogu li komunistički mudraci razumjeti zašto je Pavelić osnovao NDH i zašto su  srbijanski kraljevi poklanjali hrvatski teritorij Talijanima, a kasnije i Nijemcima?

Nakon završetka rata komunisti su pobili više od pola milijuna nedužnih Hrvata i gotovo toliko izgnali iz njihove domovine u iseljeništvo jer su željeli suverenu i demokratsku hrvatsku državu. Dakle, svi koji su sanjali hrvatsku suverenu državi su bili ustaše i fašisti, a za antifašistu Franju Habulina Hrvati su fašisti i danas. Kakav izdajnik! Ne mogu postojati antifašisti ako nema fašista, a to je još jedna lažna optužba protiv hrvatskog naroda. U svakoj demokratskoj državi to bi bilo kazneno djelo.

Tko je onda Franjo Habulin koji je rođen 1957. godine? On je danas predsjednik SABA pa neka javnosti kaže koliko novca dobiva iz hrvatskog proračuna kao udruga. Ne prikriva li i on zločine svojih predaka? Zar hrvatske sabornike nije sram podupirati udrugu čiji osnivači su bili ratni zločinci koji su pobili više od pola milijuna Hrvata, a isto toliko izgnali iz njihove domovine?

Komunistički i partizanski zločini su materijalni i nitko ih ne može pobiti ni na jednom sudu.  Dakle, revizija povijesti Titovog rata se nametnula sama po  sebi, ali njezin završetak u Hrvatskoj uskraćuju sve hrvatske vlade zbog svojih predaka. U ovoj vladi ih uskraćuju Plenković i ministrica Obuljen koja nudi novac za protuhrvatske filmove, a još nije ponudila ni lipu da se snimi film o četničkoj agresiji na ostatak ostatka hrvatskog etničkog teritorija.

Kada se pojavio nacionalizam i što mu je bila namjera?

Nacionalizam se pojavio nakon prvog svjetskog rata i stvaranja Lige nacija, svjetskog pokreta čiji osnivač bio američki predsjednik Woodrow Wilson i čije osnovno geslo je bilo da svaki narod ima pravo na samoopredjeljenje i svoju državu. Uz pomoć nacionalizma kao pokreta nastale su mnoge države, ali Hrvati su se ujedinili sa novonastalim narodom bez prošlosti, koji Hrvatima nakon toga pokušava oteti jezik, baštinu i povijest. Pokušajem odvajanja katoličke Crkve od Rima htjelo se anulirati hrvatski identitet zahvaljujući naivnim i g lupim hrvatskim komunistima. Nažalost, komunisti i danas povezuju nacionalizam sa nacionalnim socijalizam ili nacizmom.

Znaju li hrvatski komunistički mudraci kada je osnovana SPC i kako se proširila na hrvatski teritorij? Zar pravoslavna episkopija u Sremskim Karlovcima nije bila na hrvatskom teritoriju u doba vladavine Austrije? Ta episkopija nikada nije pripadala Srbiji i nije mogla postati dio SPC bez potpisa sremskog episkopa, što se nikad nije dogodilo,  i bez mita kraljevine Jugoslavije carigradskom Patrijarhu. Dakle, SPC je nastala na mitu i prevari.

Međutim, jedna stvar je sigurna da hrvatski povjesničari ne znaju da su gradovi na hrvatskoj obali kao i svi talijanski gradovi na Jadranu bili dio Bizanta kao i Venecija. Krajina ili Crvena Hrvatska je bila bizantski vazal sve do krunidbe kneza Branimira kojeg je okrunio Papa. Papa je okrunio i raškog kneza Stefana Prvovjenčanog za kneza Raške, čiji sin Uroš Prvi se naklonio Bizantu na zahtjev svojeg brata i monaha Save.

Dakle, prije toga Srbi kao narod  nisu postojali jer su postojale hrvatske kneževine Dukla i Raška. Uroš je iskrivljeni suglasnički naziv za Hrvate koji se ranije pisao Uruš. Jesu li hrvatski povjesničari ikada čuli za naziv HRUČ ili naziv HARAČ? Što je značio harač u Bosni? Bizantski car Porfirogonet je Hrvate nazvao Serbi jer su Hrvati sebe preko Franaka zvali Cerveni ili Cervi, a Cerve Latini su  nazvali Servi dok ih je car u svojem djelu spomenuo kao Serbe jer bizantsko pismo nije imalo slovo za glas V. Taj glas se pisao slovom B u grčkom bizantskom pismu. Što označuju nazivi Cerveni i Claveni? Ukazuju li ti nazivi na Hrvače ili Slavene?

Zbog svojeg primitivizma i izmišljene povijesti utemeljene na legendama, takav nepismeni narod je posrbio veliki broj Hrvata pravoslavaca na hrvatskom etničkom teritoriju koji su pripadali europskom miljeu. Tako su Srbijanci postali pismeni i najveći narod u Jugoslaviji, a gotovo dva stoljeća pokušavaju istrijebiti Hrvate i zauzeti njihov etnički teritorij.   

No, hrvatski komunistički i jugoslavenski ''intelektualci'' ni danas ne žele hrvatski identitet. Oni i dalje promiču bratstvo i jedinstvo, posebice elektronski i tiskovni mediji, potom glumci i pjevači, te grupice komunističkih potomaka i profesora na filozofskom fakultetu u Zagrebu, posebice marksisti. Oni uopće ne žele čuti da su četnici uništili hrvatsku proizvodnju i počinili materijalnu štetu veću od 50 milijardi dolara. Danas pošteni i razumni Hrvati mogu vidjeti koliko su karakterno veliki bili pokojni pjevač Oliver i glumac Alić. Takvih danas nema među hrvatskim glumcima i pjevačima.

Srećko Radović