Do sada sam se uvijek slagao sa porukama komentatora Damira Pešorde, ali u slučaju Kristine Vidović Krišto doista griješi. Znam da hrvatski narod ne voli buntovnike i da je licemjeran u miru zbog svojeg sluganskog mentaliteta i pohlepe, ali moram priznati da ne vjerujem gospodinu Škori jer mislim da je bio Plenkovićev pijun u dovođenju Milanovića za izabranog hrvatskog kralja republike Hrvatske i porazu predsjednice Kolinde na izborima.

U početku je ispalo da Milanović ucjenjuje premijera Plenkovića, ali to je samo bio samo njihov raniji dogovor da bi se prikrila istina. Danas je sve kristalno jasno. Morali su nekako prikriti njihove tajne dogovore.

Kako nije bilo bunta velikog broja birača nisu se dogodile promjene i komunistička svijest i dalje caruje u Hrvatskoj. Ne treba nam stranka za koaliciju obiteljskih stranaka koje koristi oportunisti već nam treba jedna konzervativna politička stranka koja se stvara odmah nakon održanih izbora, a nikada pred izbore. Strankama nastalim pred izbore caruje samo oportunizam.

Počnimo redom. Na sučeljavanju kandidata za predsjednika države, Škoro je šutio i tu šutnju ne možemo opravdati tremom jer je Škoro čovjek sa televizije. Nije uopće iznosio nikakve ideje. Šutio je i ponašao se kao zombi. Bio je šutljiv i koncizan u iznošenju nekih ideja. Pravio se neutralan. Meni uopće nije jasno kako je dobio toliko glasova na izborima. Ali odmah nakon tih izbora hrvatski konzervativci iliti desničari se priklanjaju Škori bez ikakve analize njegovog predhodnog ponašanja u suverenoj i demokratskoj Hrvatskoj.

Čim je dobio toliko glasova, konzervativni oportunisti su od njega tražili da osnuje Domovinski pokret, što je zakašnjela ideja jer su znali da na svojim stranačkim listama ne mogu ući u Sabor. Zbog toga takvim političarima ne bi smjeli vjerovati jer su samo oportunisti, a najmanje domoljubi. Htjeli su samo iskoristiti Škorinu lažnu popularnost i ući u Sabor. Danas šute ili napuštaju taj Pokret jer šutnju od njih traži Škoro. Očito, sabornik Škoro i dalje štiti Plenkovića

Nije li možda Škoro dobio toliko glasova na predsjedničkim izborima samo zahvaljujući Apisu koji je kontrolirao Plenković. Zašto je Plenkovićev HDZ htio otkupiti od grada Zagreba njegov udio u Apisu? Sve ovo nam pokazuje da se Plenković pod svaku cijenu želio riješiti predsjednice Kolinde, a u tome uspio uz pomoć Škore. Ona je bila pobornik Amerike, a on je bez ikakve sumnje pobornik europske diktature ili Njemačke i Francuske koje žele kontrolu europskog tržišta robe i radne snage. Mene uistinu ne zanima Škorina prošlost, jer je i on bio žrtva sustava, već me zanima njegov današnji stav.

Naime, Hrvatska kao jedinka ne znači ništa u EU parlamentu jer joj komunisti ne dozvoljavaju da postane članica Višegradske skupine i da može zastupati drukčije ideje od Njemačke i Francuske te ih spriječiti u nametanju diktature. To ne žele ni Milanović ni Plenković, a to, barem za sada, ne želi barem 50 posto sabornika koji su ušli u Sabor na listi Pokreta. To je razlog zašto neki pravi domoljubi napuštaju taj pokret jer su shvatili o čemu se radi. Ovdje moram priznati da nisam pobornik suverenista, posebice Zekanovića, niti sam pobornik Mosta. Oni su oportunisti, a najmanje domoljubi.

Desničari su se divili Milanoviću jer je baljezgao ono što su oni željeli čuti. Danas je to drukčija priča jer od danas on je postao glasnogovornik premijera Plenkovića. Međutim, Milanović nikad nije zatražio da se istraže komunistički i četnički zločin za vrijeme komunističkog rata i nakon rata te se lažno opire Komšiću kojeg je do jučer obožavao zajedno sa predsjednikom Josipovićem, a danas ga napada po uputama Plenkovića. Nikad nije javno zatražio procesuiranje srbijanskih agresora i domaćih srbskih izdajnika koji su učestvovali u toj agresiji. Nikad nije javno zatražio da Srbija plati odštetu Hrvatskoj .

Međutim, obojici nije stalo do bosanskih Hrvata, a to će pokazati skora budućnost. Ni jedan od njih ne poznaje hrvatsku povijest, a bez toga se ne može suprotstaviti željama bosanskih Srba i  Bošnjaka koji kradu hrvatsku povijest i baštinu te je pretvaraju u svoju. Bošnjaci su okupatori koji se predstavljaju kao Turci i progonitelji Hrvata, a Srbi posrbljeni Hrvati. Ovo su gole činjenice za razumne Hrvate, ali ne i za komunistički svijest koja i danas slavi bratstvo i jedinstvo. Ni Plenković ni Milanović  se nisu javno odrekli Tita i ispričali Hrvatima zbog Titovih komunističkih i četničkih zločina, a mi ih i danas slavimo u nezavisnoj hrvatskoj državi.

Osobno se divim Karolini Vidović Krišto jer njezin bunt nam otkriva ono što nisu u stanju otkriti bivši komunisti jer se boje istine. Kad bi imali pet takvih buntovnika, komunisti više ne bi vladali Hrvatskom na državnom i lokalnom nivou. Ona može probuditi birače koje zavode jednako lažni domoljubi koji su oportunisti i okorjeli komunisti koji ne žele demokraciju i predsjednički politički sustav za Hrvatsku te izborni sustav u kojem bi glasali za osobu umjesto za predsjednika stranke i njegove liste.

Srećko Radović