Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u Nadbiskupskom dvoru predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U dužem, četrdesetominutnom, otvorenom razgovoru razmotrena su pitanja koja se tiču odnosa vjernika Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve, kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji.

Isto tako, dana je podrška da se dogovorom rješavaju otvorena pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije kako bi se što više učvršćivali dobrosusjedski odnosi i stabilan mir među dvjema državama, objavio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Iz Ureda srbijanskog predsjednika poručili su kako su kako kardinal Bozanić smatra da su odnosi Hrvatske i Srbije ključni za ovaj dio Europe.

- Kardinal Bozanić jе rеkao da su odnosi Srbijе i Hrvatskе ključni za ovaj dio Europе i da podržava svaku vrstu dijaloga koji tе odnosе možе poboljšati - kaže se u priopćenju.

Inače, razgovor kardinala Bozanića, Aleksandra Vučića i Kolinde Grabar Kitarović upriličen je u nekadašnjoj radnoj sobi kardinala Stepinca u kojoj dominira blaženikov lik.

 

M.M.