Kulturno-umjetničko društvo Tomislav iz Donjih Andrijevaca predstavit će novi album 'Oj Andrevci, lipo selo naše'u subotu, 5. rujna 2015. s početkom u 20 sati u crkvenom domu u Donjim Andrijevcima.

Na albumu se nalazi 13 izvornih napjeva i kola iz Donjih Andrijevaca koje su izabrali Matej Vinarić i voditelj KUD-a Ivan Meteš, a tonski ih je snimio i producirao Tihomir Ivanetić. Projekt svjedoči o kvaliteti društva ali i prikazuje presjek njihova rada te veliki dio kulture sela Donji Andrijevci.

KUD 'Tomislav' osnovan je kao ogranak 'Seljačke sloge' koja je u to vrijeme bila jedina kulturno-prosvjetna organizacija koja se zalagala za očuvanje i obnavljanje starinske seljačke baštine. Sve do danas, KUD 'Tomislav' bavi se očuvanjem izvorne tradicijske kulture Donjih Andrijevaca i Slavonije. Za svoje je djelovanje KUD 'Tomislav' primio brojne nagrade među kojima se je i nagrada 'Dorin' Mariji Gačić i Ani Radman koje se mogu čuti i na ovom izdanju.

Društvo je 2009. godine proglašeno najboljim kulturno-umjetničkim društvom Slavonije, Baranje i Srijema. Generalni pokrovitelj izdanja su Općina Donji Andrijevci i Vučković PPTU, dok je projekt djelomično sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH.

 

M.M.